Alles wat leuk en lekker is moet kapot

Wij van Roddelpraat houden van het leven. Zelf nu het zo boksaai is door al die k*tcoronamaatregelen doen we ons best om het een beetje gezellig te hebben. We mogen na 22:00 uur niet meer naar buiten, de kroeg is dicht en verder alles wat het leven leuk maakt is verboden of gesloten. Dus we plezieren onszelf met hier en daar een neutje, een snackje en soms een glaasje prik met een schijfje citroen. Nou, dacht het RIVM, we kunnen heus nog wel iets meer van het leven stuk maken voor die boys.

‘De experts adviseren onder meer om suikerhoudende dranken extra te belasten en btw af te schaffen op producten uit de zogeheten Schijf van Vijf, zoals groente, fruit, peulvruchten en vis. Ook adviseren ze om met werkgevers strengere afspraken te maken over gezond eten op de werkvloer en om op minder plaatsen fastfood te verkopen. Daarbij raden de voedingsmiddelendeskundigen aan om accijns op drank en tabak te verhogen. Ook pleiten ze voor strengere afspraken rondom marketing op plaatsen waar veel jongeren komen, zoals bij sportverenigingen en op scholen. En stellen ze voor om alcohol alleen nog bij slijters te verkopen.’

Samenvattend: onze cola wordt duurder, dingen die we niet lusten goedkoper, in de kantine geen broodje bal maar groen voer, peuken en zuipwerk worden nog onbetaalbaarder en moeilijker te verkrijgen. Heeft iemand een strop te leen?

8 reacties op “Alles wat leuk en lekker is moet kapot

   • Bert zegt:

    Bert wilt Jan absoluut NIET meer zien voordat die zijn openstaande rekeningen van voorgaande bezoekjes betaalt. Hier kan je beter niet over hebben, want Jan schaamt zich hier heel erg over, nog meer dan over zijn bolle buikje.

    0
    0
 1. Robbie zegt:

  Dat ‘pleiten’ ken ik… Pleiten is gewoon een verkapte manier om ons weer klaar te stomen/masseren op wat komen gaat. Klootzakken…

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.