Uit eerste hand

Alex Soze is wederom boos op Jan Roos: ‘met je vette kop’

Alex Soze is wederom boos op Jan Roos: 'met je vette kop'

Alex Soze zamelde geld in via een donatie-pagina om naar Qatar te kunnen en daar het WK bij te wonen. Wat bleek? Hij kwam nooit meer aan in Qatar en verbleef vervolgens een paar dagen met zijn vrouwtje in Turkije. Er werd gespeculeerd dat hij met het geld van zijn volgers gewoon een korte vakantie naar Istanboel had geboekt, maar dat weerlegt hij nu in een YouTube-video. Alex Soze is wederom boos op Jan Roos.

Reisverhaal ‘Qatar’

Hoe kan het ook anders? Natuurlijk is Alex weer boos op mij. In een video op YouTube legt hij uit wat het daadwerkelijke verhaal is achter zijn ‘reis naar Qatar’. Laten we daar eens op reageren. Te beginnen met het feit dat het al klinkt als een gigantisch l*lverhaal. Hij zamelde geld in van volgers en eindigde vervolgens toevallig in Istanboel in plaats van Qatar. Dat kwam door allerlei problemen die hem uiteindelijk beroofde van 5000 euro.

‘Dat apenland trekt mij helemaal niet’

Zijn manager kwam met het idee om een crowdfund op te zetten om hem naar Qatar te laten gaan. Alex Soze vertelt nu: “Ik heb daar geen oren naar. Dat apenland trekt mij helemaal niet. Een land met zo’n achterlijke regering, dat is nou niet iets waar ik sta te springen om daarheen te gaan. Al helemaal niet met mijn karakter en met mijn verleden.” Oh, goh. Die slimme conclusie had hij dan zelf ook wel weer getrokken. Toch besloot hij de crowdfund wél op te zetten. Hij zamelde 2000 euro in en pakte het vliegtuig.

Hij vertelt zelf 5000 euro in de reis te hebben gestopt en dat dit aangevuld werd met 2000 euro van zijn volgers. Dat werd uiteindelijk een weekend Turkije, omdat Alex Soze Qatar niet in mocht. Naar eigen zeggen kwam dat door papieren die wellicht niet in orde waren. Sure. Dit blijft hoe dan ook dus klinken als een slecht verhaal.

Alex Soze is wederom boos op Jan Roos

Maar wanneer we er zo over denken, blijkt dat we droeftoeters zijn. Hè, bah… “Het zegt meer over die mensen die zo denken. Als je zo denkt, dan ben je absoluut niet het soort mens wat in mijn straatje past. Dan ben je gewoon een droeftoeter.” En dan volgt de persoonlijke aanval waar ik nog nachten van wakker zal liggen: “Ja, jij ook, Jan Roos. Droeftoeters. Met je vette kop, blegh.”

Hij sluit zijn video af met: “we gaan voor Marokko. Ik hoop dat Marokko wereldkampioen wordt.”

Watch on YouTube

Nog geen reacties