“Akwasi is zo’n lieve jongen”

Hier volgt een hysterisch grappig verslag over de woorden van een NPO-fossiel genaamd Jellie Brouwer. Ja, wij kennen haar ook niet. Ze doet het programma Kunststof op linkse bejaardenzender NPO Radio1. In de Volkskrant, een linkse bejaardenkrant, zegt ze dat het verschrikkelijk is dat Akwasi zo slecht wordt behandeld. Het is immers “zo’n lieve jongen”.

Je weet al welke kant het opgaat als iemand zoiets roept. En ja hoor, Jellie vindt dat het jammer is dat de rapper/opruier/oprichter Omroep Zwart een imagoprobleem heeft. Dat ligt vast niet aan het gegeven dat hij heeft opgeroepen om zwarte piet op zijn muil te schoppen of omdat ie tijdens een interview met een collega van Jellie Brouwer boos wegliep met de laptop van de interviewer onder zijn arm omdat het een beetje te kritisch werd. Nee, Akwasi is slachtoffer van Nederland. “Toen ik op verkiezingsavond de exitpoll zag, dacht ik: wat is hier aan de hand? Er zijn bijna geen linkse mensen meer over, hoe moet dat nou? Ik vind het verschrikkelijk.”

Linkse mensen

Het grappige is natuurlijk dat linkse mensen als Jellie nogal hypocriet zijn. Want ze vindt dat ons land verhard: “Ook hoe mensen elkaar bejegenen. Ze zijn snoeihard. Als ik hoor dat iemand zwanger is, dan denk ik: is dat wel verstandig? De wereld is er triest aan toe.” Maar ze neemt iemand die juist de boel aan het verharden is in bescherming. Brouwer doet toch iets verstandigs en bemoeit zich er verder niet mee. “Ik denk tegelijkertijd: dat gaat niets aan zijn situatie veranderen. Dus dan houd ik toch maar mijn mond.” Dat laatste lijkt ons bijzonder verstandig.

6 reacties op ““Akwasi is zo’n lieve jongen”

 1. Robbie zegt:

  Ben totaal geen agressief persoon, en moest een traantje wegpinken na het lezen van het artikel. Hij heeft het echt zwaar gehad hoor. Maar beste KOZP kneusjes kom maar gewoon niet meer naar Brabant want we slaan jullie nog steeds weg vieze leipgeiten. Of is dit ook aanzetten tot…

  0
  0
 2. Politiek volger van het eerste uur zegt:

  Waar heeft onze Jellie het over met ‘ er zijn bijna geen linkse mensen meer over’…….
  Leeft dit fossiel überhaupt nog wel?
  Links moet gigantisch blij zijn, partijen zoals de VVD en D66 zijn tegenwoordig zo links als de pest. Pro EU, pro klimaat, pro immigratie (diversiteit). Het is bijna de Groen-Links agenda die uitgevoerd wordt door Rutte en co.
  Zo’n onzin partij als VOLT krijgt ook nog een aantal zetels ook…..

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.