Achterlijk wijf (10k) krijgt weer wat

famke-vibrating

Ik begin er toch wel een beetje licht misselijk van te geraken. Al die BN’ertjes met hun gratis troep op Insta. Ooooooh, wat zitten de meubeltjes toch heeeeeerlijk van Puuur Interiors #ad. Krijg toch de kolere. Als je zo beroemd bent kan je toch potdikke wel je eigen bank kopen.

Ect verschrikkelijk. En als je als bedrijf mij dingen gratis wil sturen kan je gerust mijn DM in glijden. Joe joe.

27 reacties op “Achterlijk wijf (10k) krijgt weer wat

  • Leen Bakker Troep zegt:

   Tjah dat krijg je als je dom bent en door Corona en zwangerschap een flink aantal jaren niet kunt optreden. Niet om kunnen gaan met geld, door leven op de oude voet en dan in de problemen komen.

   Kansloos dat je je dan moet inladen met zo’n flut deal, dito flut merk, dat Leen Bakker meubelen, met een ander naampie voor de hoofdprijs probeert te verkopen.

   En wellicht nog triester dat er dan een heel camera team dit heugelijk moment staat vast te leggen. Lachwekkend!

   25
   0
  • Timmer Timmer zegt:

   Hmm geen geld voor fatsoenlijke meubelen en dan maar meubelen krijgen voor een tegenprestatie? Wat is die tegenprestatie? Staat die neegert van der nu in Nigeria meubelen in elkaar te timmeren?

   17
   0
 1. Krop sla zegt:

  Voor sla kun je altijd wel ergens een plekje vrijmaken; ze kiemt snel en groeit snel dus je kunt haar ook vrij snel oogsten en meerdere keren per jaar telen. Ze is dan ook bijna bekender als voor- en nateelt dan als hoofdteelt.

  Dat komt ook doordat de meeste slasoorten het niet zo goed doen rond de langste dag (eind juni); sla is daglengtegevoelig, dat betekent dat ze rond 21 juni snel doorschiet (net als andijvie, Chinese kool, paksoi, etc.). Er worden wel steeds meer rassen gekweekt die minder gevoelig zijn voor doorschieten, maar sla die je vanaf mei zaait heeft meer kans op in een jong stadium doorschieten en kan dus een bloeistengel vormen.

  Kropsla is erg lekker (eigenlijk zijn alle slasoorten erg lekker :-)), onmisbaar in salades, maar ook lekker als ‘gewoon sla….met een dressing’. Je kunt haar ook stoven, in een stamppot gebruiken, en ze is natuurlijk een mooie en lekkere garnering voor heel veel salades en andere gerechten.

  Naast kropsla zijn er nog een aantal zeer verwante soorten die qua teelt (en ook gebruik/smaak) gelijkwaardig zijn, zie daarvoor een stukje naar onderen op deze pagina bij ‘Andere soorten Sla’.

  Sla is tegenwoordig niet alleen maar meer lekker, er worden steeds vaker mooie rassen gekweekt en geteeld. Waar we in de supermarkt nog steeds vooral groene kropsla en Lollo Rosso kunnen kopen (en vergeet al die al gemixte gewassen blaadjes in een kant-en-klare zak niet waar vaak ook blaadjes van bieten, rucola, etc. in zitten), zo is de keuze aan zaden voor de hobbytuinder enorm. In heel veel kleuren, vormen, knapperig of zacht, noem maar op
  TEELTDUUR / OPKWEEK

  Sla kan 8 tot 12 weken na het zaaien al klaar zijn om te oogsten (in koele seizoenen duurt het uiteraard iets langer dan in de warmere maanden). Je kunt haar bijna overal zaaien, ook dat is mede afhankelijk van de periode/temperatuur waarin je haar zaait en het ras.

  Binnen voorzaaien heeft eigenlijk nooit onze voorkeur: zeker in het vroege voorjaar is het nog te donker en te warm in huis; je krijgt dan iele lange dunne sprieten die zwak zijn en lastig over te planten zijn (als 2 slablaadjes op een wiebelend steeltje terwijl een gezonde slazaailing een kort en gedrongen rozetje op de grond vormt). Op deze pagina heb ik daar eens iets over geschreven

  3
  11
 2. Drie biggetjes / neefjes van Jan🐷 zegt:

  Er was eens een oude zeug die drie varkentjes had. De oude zeug hield veel van haar drie mooie kinderen, maar ze kon niet genoeg eten vinden voor hen allemaal. Daarom stuurde ze haar kinderen weg om ergens anders hun geluk te beproeven. Het eerste varkentje ging weg, kwam een man met een bos stro tegen en zei tegen hem: “Alsjeblieft, lieve man, geef mij dat stro, ik wil er graag een huis van bouwen voor mijzelf.”

  Dat deed de man en het varkentje bouwde een huis voor zichzelf. Toen kwam de wolf langs die weg, klopte aan de deur en zei: “Varkentje, varkentje, laat mij binnen!” Maar het varkentje zei: “Nee, o nee, ik denk er niet over.” En de wolf antwoordde: “Dan blaas ik je huis omver.” Daarop hoestte en proestte hij net zolang tot het huis instortte en hij vrat het varkentje op.

  Het tweede varkentje kwam een man met een bos brem tegen en zei: “Alsjeblieft, lieve man, geef mij de brem, ik wil er graag een huis van bouwen voor mijzelf.” Dat deed de man en het varkentje bouwde een huis voor zichzelf. Toen kwam de wolf voorbij en zei: “Varkentje, varkentje, laat mij binnen.” – “Nee, nee, ik peins er niet over.” – “Dan blaas ik je huis omver.” Daarop hoestte en proestte en proestte en hoestte hij en tenslotte stortte het huis in en vrat hij het varkentje op. Het derde varkentje kwam een man met een lading bakstenen tegen en zei: “Alsjeblieft, lieve man, geef mij de bakstenen, ik wil er graag een huis van bouwen voor mijzelf.” En de man gaf hem de bakstenen en het varkentje bouwde er een huis van voor zichzelf. Toen kwam de wolf en zei: “Varkentje, varkentje, laat mij binnen.” – “Nee, nee, ik prakkizeer er niet over.” – “Dan blaas ik je huis omver.”
  Daarop hoestte hij en proestte en hoestte en proestte en proestte en hoestte, maar het huis stortte niet in. Toen hij zag dat hij met al zijn gehoest en geproest het huis niet omver kon blazen, zei hij: “Varkentje, ik weet een mooi bietenveld.”

  “Waar dan?” vroeg het varkentje.

  “O, ginds bij meneer Mulder. Als je morgenvroeg mee wilt, haal ik je af en dan gaan we samen bieten uittrekken voor het middageten.”
  Goed,” zei het varkentje, “ik wil graag mee. Hoe laat zullen we weggaan?” – “Om zes uur.”
  De volgende morgen stond het varkentje om vijf uur op en haalde de bieten op voordat de wolf kwam; die kwam om zes uur en zei: “Varkentje, ben je klaar?” Toen zei het varkentje: “Klaar? Ik ben er al geweest en ben al weer terug. Ik heb een flinke pot vol bieten voor het middageten gehaald.”

  Toen werd de wolf erg kwaad, maar hij dacht dat hij het varkentje nog wel te slim af zou zijn en zei: “Varkentje, ik weet een mooie appelboom.” – “Waar dan?” vroeg het varkentje.
  “Ginds bij de pachthoeve,” antwoordde de wolf, “en als je me niet zult bedriegen, zal ik er morgen om vijf uur heengaan en een paar appels voor je halen.” Nu stond het varkentje de volgende morgen om vier uur op en ging naar de appelboom en wilde terug zijn voordat de wolf kwam, maar deze keer was de weg langer en hij moest in de boom klimmen en net toen hij naar beneden wou, zag hij de wolf aankomen en hij schrok heel erg, dat kun je je wel voorstellen. De wolf kwam dichterbij en zei: “Hallo, varkentje! Ben je er eerder dan ik? Zijn dat lekkere appels daarboven?”

  “Heel lekker,” zei het varkentje, “ik zal er een naar je toe gooien.”

  En hij gooide de appel zo ver weg dat de wolf een heel eind moest lopen om hem op te rapen; ondertussen sprong het varkentje uit de boom en rende spoorslags naar huis. De volgende dag kwam de wolf weer en zei tegen het varkentje: “Varkentje, vanmiddag is er markt in Shanklin, zou je daar niet graag naar toe gaan?”

  “Ja,” zei het varkentje, “ik wil er graag naar toe. Hoe laat kom je om me op te halen?”
  “Om drie uur,” zei de wolf. Het varkentje ging zoals gewoonlijk eerder op pad en kwam op de markt en kocht een boterton. Hij ging er net mee naar huis, toen hij de wolf zag aankomen. Nu wist hij helemaal niet meer hoe hij zich eruit moest redden. Daarom kroop hij in de boterton en verstopte zich erin, maar de ton ging rollen en rolde met het varkentje de heuvel af. Toen schrok de wolf zo erg dat hij naar huis rende en helemaal niet meer naar de markt ging. Maar daarna ging hij naar het huis van het varkentje en vertelde hem hoe hij was geschrokken van een groot rond ding, dat achter hem aan de heuvel afrolde. En het varkentje zei: “Och, waar jij zo van schrok, dat was ik. Ik was op de markt en heb een boterton gekocht en toen ik je zag, ben ik erin gekropen en van de heuvel afgerold.” De wolf was verschrikkelijk kwaad en zei dat hij het varkentje toch op zou eten. Hij zou door de schoorsteen naar beneden glijden om zijn huis binnen te dringen en hem te vangen. Maar toen het varkentje zag wat hij van plan was, zette het een grote ketel water op het fornuis en maakte eronder een groot vuur aan en net toen de wolf naar beneden gleed, haalde hij het deksel eraf en de wolf viel er halsover-kop in; toen legde het varkentje razendsnel het deksel weer op de ketel en kookte de wolf en at hem op bij zijn avondmaal. En vanaf die dag leefde hij ongestoord en gelukkig, zijn leven lang.

  3
  18
 3. Dude zegt:

  Eigenlijk is het een reden om daar juist géén bank te kopen! Dan is het zo gedaan met dat sponsoren aan die goedkope rommel artiesten!

  18
  0
 4. Vrouwe Justitia zegt:

  Opiniemaker en voormalig Powned-presentator Jan Roos (43) krijgt in hoger beroep dezelfde straf voor mishandeling van een tiener als de eerdere veroordeling door de politierechter in Alkmaar. Hij moet een geldboete betalen van 750 euro en een schadevergoeding van 700 euro. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep een verdubbeling van de geldboete geëist: 1500 euro. Daarin gingen de raadsheren van het Gerechtshof niet mee.

  Volgens het Gerechtshof is bewezen dat Roos in mei 2018 een toen 16-jarige jongen tegenkwam op een terras in Bergen (NH). Er ontstond een woordenwisseling, waarna Jan Roos de jongen volgde toen die van het terras vertrok. Daarna gaf Roos de tiener op straat een vuistslag in het gezicht. De jongen raakte daardoor gewond aan zijn lip, liep een hersenschudding op en een paar van zijn tanden zaten los. Roos beriep zich op zelfverdediging, maar het hof verwierp dat verweer.

  2
  14
 5. Guido den Aftrekker zegt:

  Ik voorspel, nog 3x trouwen of samenwonen en( uit elkaar gaan) 5 kinderen en steeds het hele verhaal voor veel geld aan de bladen verkopen. Wie het niet met me eens is mag het zeggen. Zo wordt het nooit saai. Dat dan weer wel.

  10
  0
 6. Ik zeg geen nee tegen Ali B. zegt:

  Je zult dezelfde bank hebben gekocht en dan tot de conclusie komen dat je hebt meebetaald, buiten dat je dat beeld van dat mens dat nooit lacht niet meer uit je kop krijgt.

  7
  0
 7. Schietgebed zegt:

  Doe jij wel eens een schietgebedje? Eén zinnetje misschien maar, iets wat meteen in je op komt zodra er iets ergs gebeurd? Ik had vaak schietgebedjes die vanzelf op kwamen. Het waren niet zozeer bewuste gebeden, maar hetzelfde gebedje kwam zomaar in me op. Omdat ik vaak zing, komen er vaak liedjes in me op, ook als schietgebedjes. Vaak gewoon een losse zin. Ze troosten me, geven me rust.

  Ik luisterde aflevering 70 van de Psalmen podcast van MijnKerk. Dominee Janneke legde daarin de link tussen psalm 70 en het schietgebedje. Ze omschreef een schietgebedje als “een gebed dat je in de haast opzegt, omdat je geen tijd hebt voor meer en uitgebreide beschrijvingen.”

  U bent goed
  Ik heb in periodes van mijn leven verschillende schietgebedjes gehad. Toen ik, als jonge moeder, drie keer in een jaar tijd geopereerd moest worden was het “Heer, U bent goed en Uw liefde en trouw zijn voor eeuwig.” Lied 668 uit de Opwekkingsbundel. Het kwam in me op, vlak voordat ik onder narcose ging en drie keer zakte ik in slaap met dat schietgebedje, die woorden, in mijn gedachten. En ook op andere momenten waarin ik troost of rust nodig had, kwamen die woorden vanzelf in me op. Het staat zelfs op het geboortekaartje van onze zoon.

  U bent liefde
  Toen een aantal jaar terug mijn schoonvader terminaal ziek werd en uiteindelijk overleed was mijn schietgebedje: “Vader U bent goed, U bent heilig, U bent liefde.” Ook een zin uit een lied van de Opwekkingsbundel, lied 630 . Pas later, toen ik het lied bewust ging zingen, herinnerde ik me het vervolg: “Jezus, U bent groot, U bent sterker dan de dood.” Wat een krachtig gebed in die situatie. Want ondanks dat mijn schoonvader doodging, mochten we erop vertrouwen dat de dood geen eindpunt is, omdat Jezus sterker is dan de dood.

  U bent hier
  De laatste paar jaar komt er weer een ander schietgebedje steeds terug: “U bent hier.” Geen lied, maar een belofte, een vertrouwen wat ik uitspreken wil. In het schietgebedje spreek ik in geloof uit, keer op keer: U bent hier. Ook al voel ik het niet, ook als ik U niet zie, als ik U niet hoor. U bent hier. Op momenten waarop ik bang ben, waarop ik me machteloos voel, waar ik niet weet wat ik moet doen: U bent hier. En als ik dan vasthou aan wat ik weet over God, aan mijn eerdere schietgebedjes, dan voel ik: Gods liefde en trouw zijn er, God is goed, God is heilig, God is liefde. En die God, mijn God, die is hier. Dat geeft rust.

  0
  5
 8. Zoek de verschillen zegt:

  Ik kom uit een niet-religieus gezin, maar raakte tijdens mijn middelbare schooltijd geïnteresseerd in religie. Ik bezocht niet alleen een moskee, maar ook een synagoge en deed een tijdje aan zenmeditatie. Door verschillende mensen om mij heen werd ik uiteindelijk christen. Tijdens mijn zoektocht leerde ik meer over de verschillen en overeenkomsten van het christendom en de islam.

  Verschillen tussen islam en christendom
  De twee grootste verschillen tussen de islam en het christendom zitten in het denken over God als drie-eenheid of als één God en over de manier waarop je in de hemel komt: door genade of door goede daden.

  Christenen geloven in God (als Vader), Jezus (als zoon) en de Heilige Geest (Heilige Drie-eenheid). Moslims geloven in de eenheid van God: er is maar één God, die zich laat zien in de schoonheid van de schepping. Jezus is een belangrijke profeet in de Islam maar de belangrijkste en laatste (zegel) is Mohammed.
  Moslims geloven dat je door het doen van goede daden in de hemel komt. Bij christenen zijn alle mensen ‘gered’ door de dood (Goede Vrijdag) en het weer opstaan (Pasen) van Jezus.
  De profeet Mohammed
  De belangrijkste man binnen de islam is de profeet Mohammed. Maar wie was dat eigenlijk? Zo’n 550 jaar na de dood van Jezus werd Mohammed geboren in Mekka (Saoedi-Arabië). In zijn jeugd geloofden de mensen in Mekka in verschillende goden. Mohammed, die koopman werd, had respect voor christenen en joden maar was dat zelf niet. Hij geloofde ook niet in de goden van zijn stadsgenoten. Mohammed hield van de stilte van de bergen.

  De Koran, het heilige boek van de islam
  Volgens de Koran hoorde Mohammed op een dag de eerste boodschap van God toen hij aan het mediteren was in een grot. In de jaren die volgden deelde God Mohammed, die nu de Profeet (boodschapper) was, belangrijke lessen mee voor heel de mensheid. Alles wat God vertelde gaf de profeet mondeling weer door aan zijn volgelingen. Al deze lessen werden na de dood van Mohammed in het Arabisch neergeschreven. Samen met verhalen uit de Joodse Tanakh en het christelijke Nieuwe Testament vormen zij de Koran.

  Andere geloven
  Ook joodse en christelijke mensen hoorden Mohammed preken. Anders dan Mohammed had gehoopt, bleven de meeste van hen hun eigen geloof belijden. Soms voerde de Profeet oorlog met steden die niet naar hem wilden luisteren. Als hij de stad had overwonnen mochten de mensen hun eigen geloof behouden maar moesten ze zich wel aan geboden en verboden houden. Veel mensen werden moslim maar een groot deel bleef ook christelijk en joods. Dat heeft de afgelopen 1300 jaar geregeld voor ruzie gezorgd. Gelukkig zijn er ook voorbeelden van vriendschap en samenwerking.

  Overeenkomsten tussen islam en christendom
  Aan het begin van deze blog schreef ik al over twee verschillen tussen christenen en moslims. Er zijn ook overeenkomsten te noemen. De belangrijkste overeenkomst is dat christenen en moslims (net als joodse gelovigen) in dezelfde God geloven. Arabisch sprekende christenen noemen, net als moslims, God dan ook ‘Allah’. Daarnaast bestaat de Koran voor een deel uit verhalen die ook in de Bijbel voorkomen. Maryam (Maria), de moeder van Isa (Jezus) is de belangrijkste en meest geëerde vrouw die in de Koran wordt besproken.

  1
  5
 9. Dominee Kees Roos, geen familie van Jan Roos zegt:

  Toen we nog niet opnieuw geboren waren, waren we in de ogen van God ‘vijanden’ (Romeinen 5:10), ‘heidenen’ (1 Korinthiërs 12:2), ‘duisternis’ (Efeziërs 5:8), ‘zondaren’ (Romeinen 5:8) en ‘slaven van de zonde’ (Romeinen 6:17 en 20).

  Als je deze Bijbelverzen naleest, ontdek je dat Paulus voortdurend in de verleden tijd spreekt. Dit wás namelijk jouw identiteit, toen jij nog ‘in Adam’ was. Als zondaar zondigde je overeenkomstig jouw zondige natuur. Maar toen jij ‘in Christus’ opnieuw geboren werd, vond er een fundamentele verandering plaats: God ziet jou ‘in Christus’ niet langer als zondaar, maar als heilige. Als een heilige zondigt, dan gaat dit in tegen zijn nieuwe identiteit ‘in Christus’.

  Dat God jou nu ‘in Christus’ als heilig ziet, betekent dus niet dat je nooit meer zondigt of dat je geen vergeving meer nodig zult hebben. Johannes zegt: ‘Als wij zeggen dat wij geen zonde hebben, misleiden wij onszelf en is de waarheid niet in ons’ (1 Johannes 1:8). Maar wat is dan het verschil tussen een zondaar en een heilige als ze allebei zondigen?

  Het verschil tussen een zondaar en een heilige die zondigt is dat de zondaar zijn zonde zal verbergen en dat de heilige zijn zonde zal belijden. Dit is het verschil tussen ‘zondigen’ en ‘in zonde leven’. Daarom zegt Johannes: ‘Wie nieuw leven van God ontvangen heeft, kan niet langer zondigen omdat het leven van God in hem is. Hij kan niet doorgaan met zondigen, omdat God zijn Vader is’ (1 Johannes 3:9, HB).

  Misschien voel je je niet zo heilig en denk je dat je door te zondigen nog steeds een zondaar bent. Weet dan dat wat je denkt, voelt of doet niet langer jouw identiteit bepaalt, maar wat Jezus voor jou heeft gedaan aan het kruis! Stop er daarom mee om jezelf nog langer als een zondaar te betitelen, en ga je zelf zien zoals God je ziet ‘in Christus’!

  0
  5
 10. Wim Pel zegt:

  Interessante collage boven de bank voor de Ribbert. Welke werken mag je wel, niet hoe reproduceren en bewerken? En hoe mag je ze gebruiken? Want een hommage of knipoog is mooi. Maar ik zie hier een collage van werken die volgens mij niet allen onder uitzondering vallen en toegepast in een reclameuiting. Veel interessanter wordt het niet voor een specialist auteursrecht en copyright. Naar mijn onderbuik hebben de reclamakers een paar glibbertjes gemaakt. Maar ik ben geen Radboud. En met zijn uurtarief ga ik het hem ook niet vragen om mijn verhaal vermoedens te bevestigen of ontkrachten.

  2
  1
 11. Phantom of the Opera zegt:

  Het Spook van de Opera

  Hij heeft mij vaak bezocht,
  s’nachts in mijn droom.
  En zong dan zacht mijn naam,
  mijn trouw fantoom
  En komt nu uit wat hij toen heeft beloofd,
  Het spookt hier in de Opera, het spookt
  Ook door mijn hoofd.

  Zing deze nacht met mij,
  ons vreemd duet.
  Ja, in mijn macht word jij,
  mijn marionet,
  Hoewel je mij ontwijkt en ‘t niet geloofd,
  Het spookt hier in de Opera, het spookt
  Ook door jouw hoofd

  CHRISTINE:
  Wie jouw gezicht ooit zag,
  deinst weg van schrik.
  Ik ben jouw masker nu..

  PHANTOM:
  Jouw stem ben ik…

  both:
  Mijn/jouw ziel jouw/mijn stem zijn een,
  Verliefd, verloofd
  Het spookt hier in de Opera, het spookt,
  Ook door jouw/mijn hoofd

  behind the stage:
  Gevaar, het spookt hier in de opera
  Kijk daar, het spookt hier in de Opera

  PHANTOM:
  Wie fantaseren kan,
  die voelt al gauw,
  ’t Mysterie en de man…

  CHRISTINE:
  Zijn een in jou
  both:
  Het labyrint is zwart,
  het licht gedoofd
  Het spookt hier in de Opera, het spookt
  Ook door jou/mijn hoofd

  PHANTOM:
  Zing, mijn engel, mijn muze!

  CHRISTINE:
  ‘t Is waar, het spookt hier in de Opera.
  Ah, etc.
  PHANTOM:
  Zing voor mij!
  Zing mijn engel, zing!
  Zing voor mij!

  0
  3
 12. Oma weet raad zegt:

  Niets is zo vervelend als een kriebelhoest, maar gelukkig weet oma raadt met een kriebelhoest. Een kriebelhoest kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is de keel erg droog en is er een constante hoestprikkel aanwezig. Dit zorgt voor een erg schrale en pijnlijke keel, waardoor je keel nog meer geïrriteerd raakt. Het gevolg is dat de hoest steeds heftiger wordt. Een kriebelhoest is erg storend voor jezelf en anderen, maar gelukkig ook goed te behandelen. Maak gebruik van één van oma’s trucjes, of probeer speciale middelen die effectief de kriebelhoest aanpakken.
  Een kriebelhoest ontstaat sneller bij rokers. Heb je een kriebelhoest, dan is het verstandig om (tijdelijk) te stoppen met roken. Je zult zien dat de keel sneller herstelt. Uiteraard is helemaal Stoppen met Roken het allerbeste voor je gezondheid. Met hulp van deze Stop Roken Tips op video lukt het jouw vast ook!
  Droge keel

  Een kriebelhoest gaat vrijwel altijd gepaard met een enorm droge keel. De keel raakt zwaar geïrriteerd en doet zeer van het vele hoesten. Het is belangrijk om de keel zo zacht mogelijk te houden. Hierdoor ontstaat er minder snel een hoestprikkel en doet het hoesten ook minder zeer. Een goede manier om je keel zacht te houden is regelmatig een eetlepel honing te eten. Honing is van nature erg zacht, waardoor het je keel smeert en de hoestprikkel onderdrukt. Eventueel kun je door de honing wat citroensap vermengen. Citroensap brengt de keel wat meer tot rust. Drink na het eten van de honing even niets, zodat je de honing niet direct wegspoelt.
  Het is bij een kriebelhoest belangrijk dat de keel zo snel mogelijk herstelt. Een warme keel herstelt sneller dan een keel die koud is. Het is dus handig om een sjaal te dragen zolang je last hebt van de kriebelhoest. ‘s Nachts is verstandig om de keel te omwikkelen met een natte doek, gevolgd door een sjaal. Onder de sjaal gaat het nu broeien, waardoor je de keel gedurende de nacht goed warm houdt. Meestal is de kriebelhoest al een stuk minder in de ochtend en stop het gehoest snel.
  Een ui naast je bed

  Ook kan het helpen om ‘s nachts een ui naast het bed te zetten. De geur van een ui zet de neus open bij een verkoudheid en behandelt de keel enigszins. Hierdoor kan de kriebelhoest al snel minder worden en eventuele hoofdpijn ook.

  0
  5
 13. Kat en muis zegt:

  Een kat had kennis gemaakt met een muis en haar zoveel voorgespiegeld over haar grote liefde en vriendschap, dat de muis er vriendelijk in toestemde, met haar samen in één huis te wonen en samen ’t huishouden te doen. “Maar voor de winter moeten we voorraad opdoen, anders lijden we honger,” zei de kat. “Jij, kleine muis, kunt je niet overal heen wagen, want dan kom je tenslotte nog in een val terecht.” De goede raad werd opgevolgd, en een potje met vet aangeschaft. Ze wisten niet, waar ze het vet bewaren zouden; eindelijk, na lange uren nadenken, sprak de kat: “Ik weet niet waar je het beter zou kunnen bewaren dan in de kerk, want daar durft niemand iets weg te nemen; we zetten het onder ’t altaar en komen er niet eerder aan, dan wanneer de nood aan de man komt.” Het potje werd dus in veilige bewaring gebracht; maar het duurde niet lang, of de kat kreeg er zo’n trek in, en hij sprak tot de muis: “Wat ik nog zeggen wou, muisje, mijn nichtje heeft gevraagd of ik peet wou zijn; ze heeft een zoontje gekregen, wit met bruine vlekjes, en dat moet ik ten doop houden. Laat mij vandaag uitgaan, dan kun jij ’t huishouden wel eens alleen doen vandaag.” – “Ja, best,” gaf de muis ten antwoord, “ga in Gods naam; en als je wat lekkers krijgt, denk dan aan me; die heerlijke zoete kandeel, daar zou ik best wat van willen hebben.” Maar ’t was niet waar, de kat had helemaal geen nichtje en was niet als peet gevraagd. Hij ging rechttoe rechtaan naar de kerk, sloop naar het potje met vet, begon te likken en likte er het bovenste vel af. Toen ging hij een wandeling maken over de daken van de stad, keek overal eens rond, strekte zich toen heerlijk uit in ’t zonnetje en likte zich z’n snorrebaard zodra hij weer aan dat vetpotje dacht. Pas toen de avond viel, kwam hij weer naar huis. “Zo, ben je daar weer,” zei de muis, “je hebt zeker een prettige dag gehad.” – “Dat ging wel,” antwoordde de kat. “En wat voor naam heeft het kind gekregen?” vroeg de muis. “Velaf,” zei de kat droogjes. “Velaf!” zei de muis, “wat is dat een wonderlijke en rare naam; is die in de familie gebruikelijk?” – “Hoezo?” zei de kat, “het is niet erger dan Knabbeldief, zoals jouw familie heet.”

  Niet lang daarna overkwam het de kat weer, dat hij zo’n trek kreeg. Hij zei tegen de muis: “Je moet me een plezier doen en nog eens de huishouding alleen doen vandaag. Ik ben weer gevraagd om peetoom te zijn, en het kind heeft een witte ring om zijn hals, dus afslaan kan ik het niet.” De goede muis vond het best, maar de kat sloop achter de stadsmuur om naar de kerk en at het vetpotje half leeg. “Niets smaakt beter,” zei hij, “dan wat je alleen eet,” en hij was zeer voldaan over zijn dagtaak. Toen hij thuiskwam, vroeg de muis: “En hoe was de doopnaam van het kind?” – “Halfop,” zei de kat. “Halfop! Wat je zegt. Die naam heb ik van mijn levensdagen nog niet gehoord; ik wed, dat hij niet eens in de kalender staat.”

  Weldra begon de kat weer te watertanden van honger naar de lekkernij. “Alle goede dingen bestaan in drieën,” sprak hij weer tot de muis, “nu moet ik weer peet zijn; en het kind is helemaal zwart met witte pootjes, verder heeft het geen wit haartje over z’n hele lijfje, dat komt maar eens in de paar jaar voor, je vindt toch ook dat ik gaan moet?” – “Velaf, Halfop,” zei de muis, “het zijn zulke bijzondere namen, ik moet er steeds over peinzen.” – “Jij zit maar thuis in je donkergrijze pelsjas met je lange pruik,” sprak de kat, “en vangt muizenissen; dat komt ervan als je overdag nooit eens uitgaat.” De muis ruimde, toen de kat afwezig was, het hele huis keurig op, maar de snoepgrage poes at het hele vetpotje leeg. “Als alles helemaal schoon op is, dan heeft men pas rust,” zei hij bij zichzelf, en kwam rond en dik pas diep in de nacht terug. De muis vroeg dadelijk naar de naam van het petekind. “Die zal je ook wel niet bevallen,” zei de kat, “hij heet Schoonop.” – “Schoonop!” riep de muis, “dat is toch wel de raarste naam die ik gehoord heb, gelezen heb ik hem zeker nooit. Schoonop! Wat moet dat betekenen?” Hij schudde z’n kop, rolde zich ineen en ging slapen.

  Sindsdien wilde niemand de kat meer als peetoom hebben, maar toen het winter geworden was en er buiten niets meer te vinden was, dacht de muis aan de inmaak en sprak: “Kom, poes, we zullen eens naar onze vetpot gaan; wat we opgespaard hadden, dat zal smaken.” – “Jawel,” zei de kat, “dat zal smaken, alsof je je tong uit ’t venster steekt.” Ze gingen samen op weg, en toen ze de plaats van hun bestemming hadden bereikt, stond het potje er wel, maar het was leeg. “Ach,” zei de muis, “nu zie ik wat er gebeurd is, nu komt alles uit! Dat is ook de ware vriendschap! Opgegeten heb je alles, toen je peet moest staan: Velaf, dan Halfop, dan…” – “Wil je wel eens zwijgen!” riep de kat, “nog één woord en ik eet je op!”

  “Schoonop!” had de arme muis al op de tong. Nauwelijks had zij het gezegd of de kat sprong op haar af, pakte haar beet en verslond haar. Zo gaat het in de wereld.

  0
  4
 14. Tommy zegt:

  Te achterlijk om niet door te hebben dat één miljoen volgers voor een Nederlands nietnutje ver aan de geloofwaardigheid voorbij gaat. Maar adverteerders geilen op die getallen. Denken dat ze er bereik mee krijgen. In realiteit is het bereik niets in de buurt van dat getal. Niet in een wereld waar de handel in “volgers” welig tiert. Musk niet voor niets zijn twitterkoopkeutel even ingetrokken tot reëelere cijfers en bijpassende prijs een feit zijn. Want je kan nep accounts maken, kopen en echte. Want wie gelooft dat in Nederland waarlijk een miljoen mensen op deze aardkloot het ene moer kan schelen wat FLM te tonen of melden heeft? Maken jullie met je domme hoofden dan weer gratis reclame voor dat bedrijf of glibberen jullie ook even sluiksgewijs een sponsor voor jullie publiek hun neus? Goed de regeletjes in de gaten houden. Willen nog wel eens aanpassen. En op het internet krijg je ook al gauw te maken met dus uit andere landen. Ook Jan met zijn reviews. Als je er geld of zelfs maar het product voor krijgt om te reviewen is het gesponsord. Ook als je het afzeikt. Het product werd namelijk gesponsord. Zelf vind ik een product van de concurrentie afzeiken prachtig. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

  2
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.