Columns

Jan Roos: Juice boek Heleen van Royen is een flop

jan roos column

Heleen van Royen is een uitgerangeerde aandachtshoer. Zo, ik zeg het gelijk maar even. Ooit was het heel wat die Heleen. Ze had een bestseller geschreven en ook de verfilming was een hit. Dus daarmee ook Heleentje. Daarnaast had ze enige faam gekregen voor het slopen van een PvdA-wethouder. Die had dronken aan de bar opgebiecht coke te gebruiken en naar de afwerkplek te gaan om daar probleemhoertjes tegen betaling te mogen bepotelen. Ze schreef het op in een krant.

Jan Roos: Juice boek Heleen van Royen is een flop

Met dat laatste kunnen we stellen dat de schrijfster de eerste echte juice koningin van het land was. Maar na al haar successen bleef het stil. Nou ja, ze ging scheiden en ging steeds meer over seks praten in de media. Dat doen sommige dames om een beetje relevant te blijven. Nou ja, niet relevant. Eerder in de spotlight. Want dat werkt nou eenmaal. Enfin, Heleen doet er alles aan om weer een beetje te scoren. Dus schreef ze een boek over juice en opende ze een frontale aanval op Yvonne Coldeweijer (die ze eerst als haar guilty pleasure bestempelde). Dat boek sloeg, net als haar pleidooi om juice channels te verbieden, begrijpelijk niet aan. En daar is ze nu boos over. In een interview in Nieuwe Revu zegt ze het jammer te vinden dat er door haar boekje geen maatschappelijk debat is gekomen. Wat al best raar is.

Jan Roos: “Dat boek sloeg, net als haar pleidooi om juice channels te verbieden, begrijpelijk niet aan.”

Want waarom zou er een maatschappelijk debat ontstaan als de misstappen van BN’ers worden onthuld. Het is juist de tijd dat mensen doodmoe worden van de boven-ons-gestelden met hun privileges. “BN’ers vertelden me, off the record, na het uitkomen van het boek dat ze weleens iets hebben gezegd over Coldeweijer, en dat meteen erna hun man werd aangepakt. Ook dat is nieuw, dat soort maffiamethoden, ook dat deden de journalisten van roddelbladen niet.” Dit zijn heerlijke quotes, maar of het waar is weet niemand. Want waarom zou Yvonne een onbekende man van een BN’er pakken? Daarnaast heeft ze het over BN’ers waarna er één BN’er “geciteerd” wordt. Het klinkt dus als apenkool om maar dat boekie aan te prijzen. “Ik vind dat heel verontrustend, en ook helemaal niet passen in Nederland. Dus veel BN’ers durven zich niet uit te spreken over het boek uit angst.” Aha, niemand heeft het over je boek en dat komt uit angst voor Yvonne. Wat een treurnis.

9 reacties

O.J

Deze vrouw is zelfs te oud voor mij. En met die gestoorde praat van haar, mag ze ook geen van mijn kinderen of hun moeders komen voorlezen

Sjarlie Lusce

Ben nog op zoek naar een boekie nu ik niets te doen heb omdat fraulein Jess er van door is. Schrijft Heleen toevallig ook over bepaalde v. fantasieën? Dank je wel!

Timmermans

Lemonjuice met ouwe zuurpruimsap.

Scooby Doo

Een niet relevante oude taart.

Moppie van de week.nl

Deze afgelikte boterham is nog altijd welkom als moppie van de week.

J.H. Roos te Bergen

Heleen van Rooyen daar zou ik nog weleens mee willen zoenen. Daar heb ik wel 2 weken op de bank slapen voor over.

Hansaplast

Normaal is het leven een hand vol scherven, maar in haar geval een broek vol met bloed, en stemmingswisselingen natuurlijk

D. Schouten

In mijn boek “mijn strijd” wat binnenkort in de betere boekhandels te vinden zal zijn breng ik als scoop dat Jan zich eens gesneden heeft aan de ladyshave van Wilfred tijdens het vingeren van Heleen van Rooy op het toilet van de BNR nieuwsradio. Daar is hij nogal rancuneus over.

Petertje

Leest de rest ook alleen de titel van het artikel om vervolgens te zieken in de commands?