Thomas van Groningen: ‘Bij Op1 word je vetgemest’

Thomas van Groningen wordt vetgemest bij Op1. Dat laat hij weten aan Mezza. De journalist en politiek commentator vertelt ook dat hij cornflakes, bier en garnalen laat staan.

Thomas van Groningen
Thomas van Groningen

Thomas van Groningen: ‘Bij Op1 word je vetgemest’

“Als ik thuis ben kookt mijn vriendin, zij fixt altijd iets gezonds”, aldus Thomas van Groningen. “Maar meestal eet ik in het restaurant van de Tweede Kamer of bij de catering van Op1. Ik kan bij Op1 de frietjes laten staan en in Den Haag langs de saladebar gaan, maar de bottomline is: ik eet wat er is. Het klinkt oneerbiedig, maar bij Op1 word je vetgemest. De hele kast ligt vol Twixen en KitKats en bij de naborrel zijn er chips en nootjes. Zie daar maar eens af te blijven na de uitzending.”

De 33-jarige Thomas van Groningen laat het bier staan. “Want daar krijg ik jicht van”, zegt hij. “Ook van garnalen, of van vitamine B: dat stofje zorgt voor een piek in mijn urinezuurgehalte. Tegenwoordig voegen ze het overal aan toe, zelfs aan mijn geliefde cornflakes.”

Een tijd geleden probeerde Thomas van Groningen nog ‘af te vallen en gespierd te worden’. “Ik heb een personal trainer gehad. Maar het is duur en als ik last had van jicht moest ik afzeggen. Lange tijd heb ik gehockeyd. Maar toen ik ging studeren had ik geen zin een nieuwe club te zoeken. Nu probeer ik zoveel mogelijk te lopen en de trap te nemen.”

Schermtijd

Wat is eigenlijk de schermtijd van Thomas van Groningen? “Gemiddeld 6 uur en 55 minuten per dag”, vertelt hij openhartig. “Mijn werk speelt zich af op mijn telefoon, veel via WhatsApp. Op apps als Insta en TikTok blijf je scrollen, op X, voorheen Twitter, ook, maar daar zit ik voor mijn mentale gezondheid minder op. Ik wil geen klaagzang houden, het hoort er een beetje bij, maar die negatieve reacties op wat je doet, en die meedogenloze scheldpartijen, die zie je alleen op X.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
19 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Floris Wyers
Floris Wyers
1 dag geleden

Bij Roddelpraat was er alleen maar de allergoedkoopste bubbel van de Lidl.

Mr Magic
Mr Magic
1 dag geleden

Klinkt als een hypocriete junk. Eerst jezelf volproppen, moddervet worden en dan iemand anders de schuld geven.

Peter G
Peter G
1 dag geleden

Hij was gisteren nog in de efteling helemaal alleen

Vieze joop
Vieze joop
1 dag geleden

Het bestaansrecht van deze site is voorbij

Floris Wyers (Verified)
Floris Wyers (Verified)
15 uren geleden

Steek die Twix eens in je achterkantje, dit dieet kan ik van harte aanbevelen.

Melanie Suikerbuik
Melanie Suikerbuik
1 dag geleden

Hij is holle bolle gijs uit de efteling

Frans Timmermans
Frans Timmermans
1 dag geleden

Wilders is gemeen

All you can eat hilversum
All you can eat hilversum
11 uren geleden

Hier is hij niet meer welkom er zijn grenzen

Natnek
Natnek
6 seconden geleden

Wie?!

Obelix
Obelix
1 dag geleden

Geef een ander maar weer de schuld. Hij propt het er toch zelf in. En nee ik ben niet dik. Enkel een beetje mollig. Groetjes Obelix.

Asha ten Broeke
Asha ten Broeke
1 dag geleden

Bij de Volkskrant ook.

De Baron
De Baron
1 dag geleden

Troubels,troubels, troubels. Frikandel, bal gehakt, bamihap

Jan Doos
Jan Doos
1 dag geleden

Ik ben vetgemest door mijn depressie maar mijn bipolaire stoornis zegt mij van niet

Laatst bewerkt op 1 dag geleden door Jan Doos
Scooby Doo
Scooby Doo
1 dag geleden

*** ** **** ***** **** **** ******** ***
** ***** ******** ***.
Bovenste bestaat uit sterretjes, anders gaat de comment in de status “in afwachting van goedkeuring”. Wat een slappe hap en zeker bij normale woorden. Dennis en Jan zijn te moe om het aan te passen? Of is het wachten tot in februari dat de stagiair het oplost?

Vieze joop
Vieze joop
1 dag geleden

Halloween

PLONKtON
PLONKtON
21 uren geleden

Mooi excuus, schuif het maar af, vetklep.

Roog Gel
Roog Gel
1 dag geleden

Vitamine B wist ik niet. Wel dat je juist vitamine C en bepaalde aminozuren moet zien binnen te krijgen. En purine zien te mijden. Hij zal het weten. Elke dag iets nieuws leren. Toch even zoeken of ik een onderzoek kan vinden. Of dat Dennis van een C een B maakte en innemen tot juist mijden maakte. Ik zou mijn geld zetten op RP typt maar wat.

Spekpeter
Spekpeter
1 dag geleden

Mijn tip : neem het zeker voor het onzekere en neem je eigen speklappen mee 😉

Vieze joop
Vieze joop
1 dag geleden

Effe TBC klik cv ecru vet waar cv se tv ging sex nrc echt weet su f tv’s tvgids omi g ging ex af txt tv in ik nr de tv was was wees ex nu tv sc h h kl brunch west ezg tv v vr erg h BFF h h m h was cd by knik punt derde echt weeze ging IMO ga

19
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x