Columns

Jan Roos: Deugende BN’ers-lijst toont hun ware gezicht

Jan Roos

Iedere keer als het mogelijk is laat de politiek-correcte BN’er heel snel zijn kaarten zien. Als er een handtekening onder een petitie gezet moeten worden om aan te tonen dat ze echt heel erg deugen dan zijn ze er als de (vega/halal) kippen bij. En het zijn altijd dezelfde namen.

Jan Roos: Deugende BN’ers-lijst toont hun ware gezicht

Jan Roos: Het mooiste voorbeeld van deugen voor de bühne is natuurlijk de lijst geweest met een oproep om zelf vluchtelingen in huis te nemen omdat de overheid “niet genoeg doet”. Van de 150 namen hadden er precies geen eentje iemand in huis genomen. Het is namelijk voor dit soort mensen het omgekeerde als bij Feyenoord, ‘geen daden, maar woorden’. Het is alleen maar om zichzelf goed te voelen. Het gaat helemaal niet om een ander, maar om te laten zien dat ze aan de ‘goede kant’ staan.

Het probleem met deze dwaallichten is dat ze die “juiste kant” alleen maar kiezen op basis van wat de meerderheid van hun enge clubje vindt. Je ziet dat bijvoorbeeld bij LGHBTI+, klimaat, hekel aan “witte mannen”, haten van Trump, ophemelen van Kaag, inclusie, vliegschaamte, hekel aan boeren, pro multiculturele samenleving en ga zomaar door. Ze propaganderen diversiteit, maar lopen allemaal achter elkaar aan met dezelfde mening.

Jan Roos: “Het is namelijk voor dit soort mensen het omgekeerde als bij Feyenoord, ‘geen daden, maar woorden’.”

Vrijwel alle namen van het eerdergenoemde lijstje staan nu weer op een ander lijstje: ‘Open brief van Nederlanders filmmakers en acteurs aan demissionair kabinet: stop de genocide.’ In een bijzinnetje veroordelen ze even snel het geweld van Hamas, maar roepen daarna op om Israël economische en politiek sancties op te leggen.

Dus het land dat is aangevallen, waar 1300 burgers zijn afgeslacht, de grootste pogrom op joden sinds de Tweede Wereldoorlog, moet worden gestraft omdat het daarop reageert. En juist dat noemen ze dan genocide. Wat nogal een stevig woord is als je joden daarvan beschuldigt, immers slachtoffer van de grootste genocide ooit. Dat de Gazaanse bevolking in twintig jaar met een miljoen is toegenomen en dus bijna verdubbelt doet er blijkbaar niet toe. Waar het omgaat is dat ze aantonen aan de juiste kant te staan. Dat ze niet door hebben dat ze een terreurorganisatie steunen zegt iets over hun intellect of wellicht hebben ze dat wel door. Dan zegt het iets over hun deugen.

10 reacties

wil

Hoe dun de pannenkoek ook is, hij heeft altijd twee kanten

Mari

en zo is het!

Mike

De angst om niet geaccepteerd te worden door de maatschappij is groot bij veel mensen.maar ook voor de centen natuurlijk, vals laf nep figuur ben je dan.

Florian

Jan heeft weer een glaasje te veel op

Xiamara

Jan, geef het voorbeeld en neem zelf een illegaal in huis. Altijd handig met de klusjes in huis.

Natnek

Deus Vult!

barbara

ehh waar is de roddelpraat? ga jij nu ineens politiek expert uithange?

Harry2

oorlogen hebben regels, zelfs Putin weet dat, slap dit

Tisjemoederniet

*VerdubbelD

Vloeris waaiers

Ik wil een haustoer doen in Gaza! Dm mij voor aandacht