Rijk Hofman stelt zich aan: ‘Ga ik stoppen met leven? Nee’

Rijk Hofman stelde zich in de podcast ‘Broers’ weer eens aan. Aan het begin van de nieuwste aflevering vroeg broer Sam wat meneer voelt.

Rijk Hofman
Rijk Hofman

Rijk Hofman stelt zich aan: ‘Ga ik stoppen met leven? Nee’

“Verdriet, dat is wat ik voel. Het leven is gewoon erg zwaar”, aldus Rijk Hofman, die al vaker in de podcast heeft aangegeven dat hij zich erg k*t voelt. “Ik denk bijna elke dag aan zelfmoord. Maar ik wil geen zelfmoord plegen. Ik denk gewoon heel vaak: wil ik nu stoppen met leven? Ja. Ga ik stoppen met leven? Nee.” Duidelijk…

“Die ups en downs, dat had ik dus”, vervolgde het broertje van die vervelende Tim Hofman. “Tot ik heel lang in een down kwam, dat was mijn depressie. Daar kwam ik uit en toen had ik weer ups en downs.”

“Ik vertrouw niemand meer uit angst voor een nieuwe depressie. Alleen dat haalt alle vreugde uit het leven… Daar ben ik de laatste driekwart jaar uit aan het komen door wel weer ups en downs te hebben, wat gezond is. Dat zijn dus wel meer onzekere momenten en that’s fine. Dat had ik net even en dat is nu weer voorbij eigenlijk.” 

Moslims

De podcast ‘Broers’ raakte vorige maand nog in opspraak na ‘vervelende’ opmerkingen over moslims. Rijk Hofman zei: “Het slaat ook nergens op, maar het is net als wat moslims altijd doen: die gaan an*al. Sam, heel m’n middelbare school deed aan an*le s*ks omdat ze geen s*ks voor het huwelijk wilden. Dat is een ding!”

Meneer had nog meer te vertellen: “Natuurlijk slaat het nergens op, maar in sommige culturen checken ze echt of je hebt gebloed na je huwelijksnacht. Dit is feitelijk onjuist, maar ze denken dat als je ontmaagd wordt, dat je dan een maagdenvlies breekt”, aldus Rijk Hofman.