Dave Roelvink opnieuw opgenomen in afkickkliniek: ‘Hij bleef maar herhalen dat hij teveel had genomen’

Dave Roelvink heeft weer eens een terugval gehad. Meneer is dan ook vrijwillig opgenomen in een Zuid-Afrikaanse afkickkliniek, zo vertelde vader Dries Roelvink in gesprek met Privé.

Dave Roelvink
Dave Roelvink

Dave Roelvink opnieuw opgenomen in afkickkliniek: ‘Hij bleef maar herhalen dat hij teveel had genomen’

Een aantal keren raakte Dave Roelvink in opspraak wegens zijn drank- en cocaïnegebruik. Nu is het weer mis. “Het is een enorme tegenvaller”, aldus Driesje. “Ik had het een maand geleden al in de gaten. Dave belde tegen de ochtend, om een uur of vijf. Toen hoorde ik het al. ’Het is weer mis, ik ben net thuis’, zei hij. Ik ben naar hem toegegaan en dan zit je daar, samen met je zoon op de bank.” 

“Ik heb Dave Roelvink veel water laten drinken en op hem ingepraat om hem rustig te krijgen”, vervolgde Dries. “Gewoon zittend had hij een hartslag van pakweg 160. Hij zat tegen een angstpsychose aan. Oververhit en zó onrustig. ’Te veel genomen, te veel genomen’, bleef hij maar herhalen. En dan kan ik wel zeggen: ’je moet het helemaal niet nemen’, maar dat heeft op dat moment niet zoveel zin. Het was triest. Echt, want ik weet hoe hij de afgelopen jaren heeft geknokt voor zijn gezin en voor hun en zijn geluk. Geknokt om de boel onder controle te houden, ondanks alle verleidingen die er elke dag zijn – waar hij ook komt.”

Excuus

Vervolgens komt Dries Roelvink met een slap excuus aanzetten. “Als dj begint hij soms pas om twee uur ’s nachts aan zijn set. Op een watertje of een sapje, en dat terwijl het publiek om die tijd natuurlijk al wat verder heen is. Ik vond het enorm knap, dat het zo lang goed is gegaan. Waar hij woont, om de hoek van het Leidseplein in Amsterdam, helpt natuurlijk ook niet. Maar zelfs als zijn vrienden belden en zeiden ’we zitten in Palladium’ of ’we zitten in Café in the City, kom ook effe gezellig’, dan kon hij dat, ook al had hij het daar wel moeilijk mee. Dan zei hij later: ’Pa, moet je je voorstellen. Zit je daar met je maten, drink ik twee Spaatjes. Tegen de tijd dat zij het gezellig hebben ben ik weg. Hou ik dat vol, mijn hele leven?’ En toch hield hij het vol.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin
Kevin
1 maand geleden

kunnen we Dries niet uitnodigen voor in de roddelpraat uitzending?

Wally
Wally
1 maand geleden

Had ie Gio niet mee kunnen nemen naar Zuid Afrika? Waren we daar ook even vanaf.

John
John
1 maand geleden

Continue aan de terugval, net gordon

Floris Wyers
Floris Wyers
1 maand geleden

Wat zeurt ie nou. Teveel genomen. Dat kan niet, je kan nooit genoeg hebben eerder tekort. Bij mijn sabragetour neem ik minstens 1 pallet champagne mee en dan heb ik soms nog tekort. Ben nog in mijn eentje ook

Annemarie Beelen
Annemarie Beelen
1 maand geleden

Hahaha hilarisch eens een junk altijd een junk have fun in Afrika Dave

Jelle
Jelle
1 maand geleden
Antwoord aan  Wally

Ik ben een goede vriend van Gio, maar Gio is niet verslaafd. Doordeweeks gebruikt hij nauwelijks, alleen in het weekend gaat hij zo nu en dan los. Dus hij hoeft niet naar zuid afrika!

Bert Billenbaffer
Bert Billenbaffer
1 maand geleden

Ik dat ie bekeerd was tot de islam. Dan doe je dit soort dingen toch niet. Effe babbelen met de imam dus.

Moppersmurf
Moppersmurf
1 maand geleden

Oud nieuws

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x