Transformer Thorn de Vries laat borsten weghalen: ‘Ik ben blij dat ik me heb bevrijd’

Thorn de Vries voelt zich naar eigen zeggen bevrijd dat hij/zij zijn/haar borsten heeft laten weghalen. In een uitgebreid gesprek met Trouw vertelt de acteur dat hij/zij/het zich identificeert als non-binair.

Thorn de Vries
Thorn de Vries

Transformer Thorn de Vries laat borsten weghalen: ‘Ik ben blij dat ik me heb bevrijd’

“Het besluit om mijn borsten weg te laten halen was niet eenvoudig. Ik vind ze mooi, borsten, maar niet bij mij”, aldus Thorn de Vries, die klaarblijkelijk zijn hand op zijn borst legde. “Nu ligt mijn hand daar goed, dicht bij mijn hart, dicht bij mijn adem. Vroeger zat daar een strakke band. Zowel letterlijk, om mijn borsten weg te binden, als figuurlijk, omdat ik mezelf wegdrukte. Een korset om mijn borstkas en om mijn ­leven. Ik ben blij dat ik me heb bevrijd.”

“Zichtbaar worden”

Thorn de Vries, die we moeten kennen van onder meer Spangas en ANNE+, geeft aan dat hij/zij zichzelf pas echt zag na een bezoek aan de kapper in Australië. 

“Tijdens mijn eerste studie in Amsterdam – ik deed media en cultuur – was ik ongelukkig. Ik ging in therapie en dat heeft me enorm geholpen. Ik wist niet goed wie ik was, wie ik wilde zijn. Maar na afloop wist ik wel: ik gun mij geluk”, zei de transformer. “Dat klinkt misschien als zo’n klein cliché-zinnetje, maar ik heb gemerkt dat die voor mij vaak werken, zulke zinnetjes. Ik gun mij geluk, ik mag er zijn, ik wil het liefst elke dag zin hebben om op te staan.”

“Ik ben mijn geluk gaan zoeken door op reis te gaan naar Australië, met dat lange haar van me”, vervolgt Thorn de Vries. “Van tevoren had ik ‘best hairdresser in town’ gegoogeld. Ik ­betaalde 80 dollar aan een sterrenkapper, die op mijn hoofd mocht freestylen. Het was nogal een bak geld voor de rugzak-­toerist die ik was, maar het was elke dollarcent waard.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
25 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brandie
Brandie
1 maand geleden

Kan Roos de Vries haar interne strijd met zichzelf, voor zich houden. Het is enerzijds niet aan mij om over haar te oordelen. Desalniettemin is het aan mij om te vinden wat ik van haar vind. Met andere woorden non-b, zijn nagenoeg altijd wijven die t* weg willen laten halen. Prima maar forceer en val mij er niet lastig mee. Zolang ik geen last heb van jou en jij niet van mij is het fine.

Bert Billenbaffer
Bert Billenbaffer
1 maand geleden

Het aantal potentiele GGZ-patiënten moet echt op een recordhoogte liggen zeg. Loopt ze nu rond met een knakworst ofzo?

Vieze Gerrit H.
Vieze Gerrit H.
1 maand geleden

Ik vind het oprecht zielig dat een kind zo geestelijk gemanipuleerd is dat het zover is gekomen dat ze hun lichaam hebben laten vernachelen

Idemdito met mijn klimaatpraatjes. Er zijn kinderen die antidepressiva voorgeschreven krijgen omdat ze bang zijn voor de klimaatverandering. Het is zo fout. En mensen zoals ik krijgen gewoon een landelijk, wereldwijd podium om deze onzin te verkondigen.

Het houdt niet op, niet vanzelf.

dennis
dennis
1 maand geleden

is non-binair een ander woord voor heel lelijk ?

Moppersmurf
Moppersmurf
1 maand geleden

Waarom aandacht voor dit soort gebtroebleerde entiteiten?

Den
Den
1 maand geleden

Non-binair ,schuif een frikandel in je bruine ster *. van die schaamlappen maken ze nu een puddingbuks?

Donald Trump
Donald Trump
1 maand geleden

KRGGG KGGG KRRRRGGGG

Scooby Doo
Scooby Doo
1 maand geleden

Gezien de foto, is dat niet dombo Bobbie, van Ernst Bobbie en de rest? Waarom zijn het allemaal aandachtsh*eren?

Floris Wyers
Floris Wyers
1 maand geleden

Wie wil er botox in mijn kont spuiten?

Wally
Wally
1 maand geleden

Ik heb het idee dat alleen in Nederland zulke buitenaardse wezens te vinden zijn.

Gans
Gans
1 maand geleden

script van nieuwe ransformer film is maar saai zo te lezen

Bobbi Eden
Bobbi Eden
1 maand geleden

Groot gelijk kerel

sowartepietje
sowartepietje
1 maand geleden

Alweer een patient voor het RIAG wat een geestelijk gestoorde randdebiel is dit zeg.

Henk
Henk
1 maand geleden

waar zijn die ballen nu? ik ben vrij lelijk en kan niet aan een vrouw komen,maar zou toch graag aan een paar borsten zitten tijdens het sjorren bvb.

marie van der ven
marie van der ven
1 maand geleden
Antwoord aan  Floris Wyers

Alleen warme sla saus.

Floris Wyers
Floris Wyers
1 maand geleden
Antwoord aan  marie van der ven

Marie amice. Graag een litertje

Frits wester
Frits wester
1 maand geleden
Antwoord aan  Floris Wyers

Komen jullie maar even bij ome Fritsie thuis. *hik*

Jabbbbb
Jabbbbb
1 maand geleden
Antwoord aan  Holliebollie

Aangezien 0.4% van de totale bevolking hier een strijdt mee voert. Waarom zou 99.6% zonder, hier dan lastig mee moeten worden gevallen?

Natnek
Natnek
1 maand geleden

Ach, wanneer ik naar de statistieken kijk onder dit soort types, gaat het niet lang duren eer zij het tijdelijke met het eeuwige gaat verwisselen.

Moppersmurf
Moppersmurf
1 maand geleden

Dit soort spuuglelijke wijven kunnen geen kerel krijgen, dan besluiten ze maar om het te worden.

Jan Roos het bigetje
Jan Roos het bigetje
1 maand geleden
Antwoord aan  Brandie

Knor knor

Holliebollie
Holliebollie
1 maand geleden
Antwoord aan  Brandie

Wat zeik je nou, je hebt er toch geen last van?

Frits wester
Frits wester
1 maand geleden

Ze mag wel even op mijn kale hoofd gaan zitten *hik*

Ineke
Ineke
1 maand geleden

Nu de kop nog eraf van ”het”.

Juffrouw Ooievaar
Juffrouw Ooievaar
1 maand geleden

Non binair. Niet goed bij heet dat op zijn oud Hollands.

25
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x