Wesley Sneijder toegelaten tot Harvard: ‘Heb dat nodig’

Wesley Sneijder is naar eigen zeggen toegelaten tot de bekende Amerikaanse Harvard University. Ook gaat meneer aan de slag aan de Nyenrode Business Universiteit. Dat zei de ex van Yolanthe Cabau aan tafel bij Veronica Offside.

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder

Wesley Sneijder toegelaten tot Harvard: ‘Heb dat nodig’

Meneer Sneijder weet niet wat hij wil, nadat de functie bij Ajax afketste en zijn trainerscursus bij de KNVB niet volgens plan liep. Nu wil de oud-voetballer graag begeleid worden. “Hoe word je een echte leider? Dat wil ik wel uit gaan zoeken, door middel van zelfreflectie en ook feedback van anderen”, aldus Sneijder. “De opleiding is een praktijkvorm. Je werkt in groepsverband. Dat sprak me heel erg aan. Het duurt in totaal een aantal maanden. Het zijn een aantal blokken van twee dagen, en dan weer even een tijdje niet.”

“Daarnaast ben ik ook toegelaten tot Harvard”, vervolgt Wesley Sneijder. “Dat is meer het theoretische gedeelte, online, en in een andere taal. Dat heb je gewoon nodig als je in het buitenland werkt. Wat het met voetbal te maken heeft? De beste trainers die ik heb gehad, waren de beste managers. Dat zijn de leiders. Hoe word je zo’n leider? Dat is ervaring, maar je kunt het ook aan de voorkant meenemen in je bagage. Ik kan beide kanten op: een managementfunctie of hoofdcoach in het voetbal.”

Xess Xava

Yolanthe Cabau, de ex van Wesley Sneijder, leerde ons eerder dat zoon Xess Xava net als zijn vader in voetbaloutfits naar school gaat. Dat leerde mevrouw ons in haar column voor Kek Mama.

Op zijn Amerikaanse school houden ze regelmatig een ‘vrije kledingdag’, waarbij de kinderen zelf bepalen met welke kleding ze naar school gaan. Xess Xava draagt uiteraard het liefst het voetbalshirt van zijn vader. “‘Ik wil later als ik groot ben professioneel voetballer worden‘”, zei hij tegen de M*LF.