Stichting Najiba in de problemen door witwasregels

Stichting Najiba stapt mogelijk naar de rechter als ING de goed gevulde bankrekening daadwerkelijk op gaat zeggen. De stichting, die gesteund wordt door Najib Amhali, heeft een rammelende administratie en een onbetrouwbare accountant. Dat klinkt niet best.

Stichting Najiba
Stichting Najiba

Stichting Najiba in de problemen door witwasregels

De afgelopen dagen is er mede dankzij Najib Amhali zo’n 900.000 euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ING is echter van plan om de rekening van Stichting Najiba op te zeggen, omdat deze niet voldoet aan de regels tegen witwassen en de financiering van terrorisme. 

Inmiddels is een bezwaar tegen het besluit om de rekening op te zeggen afgewezen. Ofwel: de stichting is de sjaak. 

Najib Amhali reageert

Najib Amhali heeft gereageerd op Instagram. ‘Voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko hebben we de handen ineen geslagen met verschillende goede doelen, waaronder Stichting Najiba. Dit op basis van het principe ‘Samen staan we sterker’. Marokko ligt ons na aan het hart en de kritieke situatie vroeg om acute hulpverlening’, schrijft hij. ‘Terugkijkend op de afgelopen week kan ik met trots zeggen dat het ons is gelukt om onze krachten te bundelen en tot een mooi resultaat te komen ten behoeve van de slachtoffers.’

‘Ik hoop dat de berichtgeving over Stichting Najiba de aandacht niet afleidt van het prachtige resultaat van de inzamelingsactie en al het goede werk dat nog steeds wordt verricht. Voor alle vragen over Stichting Najiba verwijs ik graag naar Stichting Najiba zelf.’ Lekker makkelijk.

‘Al jaren zet ik me tomeloos in voor tal van goede doelen en zie ik altijd het goede in de mens en in hulporganisaties. Dit wil ik graag blijven doen. Ik ben ontzettend blij met wat we gezamenlijk hebben bereikt en het immense vertrouwen, de steun en tomeloze inzet van alle helpende handen en donateurs. Deze positieve energie wil ik graag vasthouden.’