‘Johan Derksen is geen vrouwenhater’

Johan Derksen is geen vrouwenhater, vindt Catherine Keyl. Mevrouw deed eerder zielig en gaf aan slachtoffer te zijn van grensoverschrijdend gedrag, nu noemt ze de cancelcultuur belachelijk. En terecht.

Johan Derksen
Johan Derksen

‘Johan Derksen is geen vrouwenhater’

In haar column in De Telegraaf neemt Keyl het op voor Johan Derksen, die eerder het beruchte verhaal over de kaars deelde met de rest van Nederland aan tafel bij VI. “Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen”, zei De Snor toen. Later krabbelde meneer terug. “Het was zo’n hele grote duizend uren-kaars, op zo’n grote sokkel. Die waren toen heel populair. Die hebben we tussen haar benen gezet. Die stond zo de lucht in. Ik heb haar daarmee niet gepenetreerd. Maar het blijft onbeschaafd. Maar ik heb aan willen tonen, dat het tijdsbeeld zo was. Nu word je daarvoor neergesabeld.”

Catherine schrijft dat ze als kind wel eens werd gepest, maar dat het er nu nóg harder aan toe gaat. ‘Ik kreeg wel eens een klap, maar vind de cancelcultuur van nu veel harder. Wat Johan Derksen zei over die kaars, dat was niet bijster verfijnd. Maar dat vervolgens zijn boek uit de etalages moet worden gehaald… Sorry hoor, dat gaat mij veel te ver. Belachelijk.’

Eigen publiek

‘Ik ben nooit iemand geweest die achter grote groepen aan rent, wil altijd zelf blijven nadenken’, vervolgt Catherine Keyl. ‘Johan Derksen vertegenwoordigt een groot deel van de bevolking, onder wie veel lezers van mijn column in De Telegraaf. Dan kan ik die man toch niet laten vallen? Dan laat ik mijn eigen publiek vallen.’

‘Johan Derksen is geen vrouwenhater, integendeel. Als je ziet hoe die mannen van Vandaag Inside voor Hélène Hendriks opkomen. En voor Noa Vahle. Was toch makkelijk geweest om de dochter van de beroemde Linda de Mol af te branden, maar dat doen ze dus niet.’