Jan Roos: De Cancelshow

Dennis en ik waren gisteren te gast bij de Cancelshow, dat binnenkort op YouTube te zien is. We zaten daar allebei in een team en moesten antwoord geven op bizarre statements en keuzes maken tussen twee verschrikkelijke dilemma's zoals of je liever je moeder neukt in het lichaam van je vriendin of je vriendin in het lichaam van je moeder. Het moest in ieder geval niet politiek correct zijn en zeker niet woke. Ook weleens een keer leuk.

Jan Roos: De Cancelshow
Jan Roos: De Cancelshow

Jan Roos: De Cancelshow

Een van de teamcaptains was Fabian Franciscus, ook wel bekend als Fabian de autistische cabaretier. Met hem had ik voor de show een gesprek over een hallucinant interview dat hij had met Omroep Zwart op Radio1. Het was de aankondiging van de Cancelshow en hij vertelde de roomblanke theemuts die het nachtprogramma presenteerde dat wij te gast waren. Het bleef secondenlang stil. En toen stammelde ze dat ze tegen cancelen is, maar dat wij wel gecanceld moeten worden. Waarom was de vraag natuurlijk en toen brabbelde ze iets over haatzaaien. Wat natuurlijk grappig is als je beseft dat haar baas Akwasi staat op te roepen tot geweld bij een demonstratie. Fabian reageerde dat wij daar nooit voor zijn veroordeeld, maar dat doet er niet toe bij mensen met een beperking. Dan heb ik het over een intellectuele beperking.

“Wat natuurlijk grappig is als je beseft dat haar baas Akwasi staat op te roepen tot geweld bij een demonstratie.”

Want de vrouw in kwestie toonde minutenlang aan dat ze helemaal niets op heeft met andere meningen. Zo vertelde ze dat wij geen gebruik maken van vrijheid van meningsuiting omdat wat wij zeggen niet positief is. Zo was hetgeen wij doen geen satire omdat ze er niet om kon lachen en zo ging het even door.

Het was een mooi inkijkje in de domlinkse multiculti keuken. Ze gillen hun keeltjes schoor om diversiteit, maar in denken mag dat niet het geval zijn. Dingen zijn pas leuk, goed en grappig als zij ze leuk, goed en grappig vinden. En als dat niet het geval is moet het verboden worden. Mensen die vinden dat alleen hun mening gezegd en gehoord mag worden zijn stuk voor stuk achterlijk. En dat is tegenwoordig nou precies wat je moet zijn om een programma bij de NPO te mogen presenteren.