Damián van der Vaart laat vriendin achter in Denemarken: ‘Als vader wil je niets liever’

Damián van der Vaart tekende onlangs een contract bij Ajax en dat betekende dat hij zijn vriendin Laerke in Denemarken achter moest laten. Nu kan meneer dus ongestoord zijn gang gaan in Nederland.

Damián van der Vaart
Damián van der Vaart

Damián van der Vaart laat vriendin achter in Denemarken

De zoon van Rafael van der Vaart woont momenteel bij zijn opa en oma in Beverwijk, waar hij naast zijn ouders ook zijn vriendinnetje moet misen. Dat is een flinke uitdaging, vertelde vader Van der Vaart in gesprek met Privé. “Ze zien elkaar dagelijks, zo dol zijn ze op elkaar. Dan zijn ze bij mij thuis en zie ik ze zo genieten. Als vader wil je niets liever.”

Naast Rafael is ook Sylvie Meis gek op haar schoondochter. Dat zei ze tegen verschillende Duitse media. “Ik houd van de liefde en dat gun ik mijn zoon ook ontzettend. Zolang zij goed is voor mijn zoon, ben ik gelukkig”, aldus Sylvie. Op Instagram schreef ze zelfs dat ze Laerke beschouwt als haar eigen dochter. ‘With my kiddos’, zette ze erbij. 

Ajax

Damián is in ieder geval trots dat hij in het shirt van Ajax mag spelen, zo liet hij weten op de clubsite. “Het voelt heel goed om hier te zijn. Ik ben heel blij. Het was altijd een droom van mij om bij Ajax te spelen. Drie maanden terug mocht ik hier voor stage komen en een week laten zien wat ik kan. Toen ben ik geaccepteerd en mocht ik aansluiten”, zei hij.

“Ik heb een goed rechterbeen en ik ben snel”, aldus Damián, die vol is van zichzelf. “Ik ben iets sneller dan mijn vader was. Mijn idool is Hakim Ziyech. Op wie van de twee mijn speelstijl het meeste lijkt? Ik ben misschien een mix van papa en Hakim. Ik houd van voorzetten en de gouden pass te geven.”