Jan Roos: Robbert Rodenburg wil Joe Biden in zijn show

Robbert Rodenburg is vast een aardige jongen. Zo komt ie in ieder geval over. Maar wat je krijgt als je telkens wordt overladen door complimenten uit je eigen cirkel is het idee dat je werkelijk wat voorstelt. En in het geval van de Glimworm heeft dat hilarische trekjes. 

Robbert Rodenburg wil Joe Biden
Robbert Rodenburg wil Joe Biden

Jan Roos: Robbert Rodenburg wil Joe Biden in zijn show

Robbert Rodenburg wil Joe Biden in zijn show. We kennen hem natuurlijk van zijn interviewprogramma Open Kaart, wat bij ons standaard Doorgestoken Kaart wordt genoemd omdat zijn gasten, naast goede vrienden en bekenden van hem zijn, ook al weten welke vragen ze krijgen.

Ook de vragen die ze moeten stellen aan Robbert zijn voor hem al bekend. Dat is ook niet zo heel erg vreemd, want hij verzint ze zelf. Het is een beetje gekeuvel tussen mensen die het heel erg met elkaar eens zijn. Vooral een prima PR-praatje voor de gast en de Glimworm kan dan heel trots zeggen dat hij het fantastisch vindt dat hij ze geen één kritische vraag heeft mogen stellen. Het is een ons-kent-ons-kwebbelshow voor omhooggevallen types en sterren die een hekel hebben aan moeilijke vragen.

Toch doet iedereen alsof het een waanzinnig goed programma is en dat er echt sprake is van een interview. Dat komt omdat in die bubbel ze elkaar alleen maar veren in de hol steken. ‘Jij bent geweldig! Nee, jij bent pas echt geweldig. Hoe kom je daar nou bij, want jij bent pas veel geweldiger. Doe toch normaal, niemand is zo geweldig als jij.’

“Het is een beetje gekeuvel tussen mensen die het heel erg met elkaar eens zijn.”

“Het lijkt me leuk om met Open kaart internationale mensen te interviewen. De president van Amerika, Kim Kardashian of Angelina Jolie”, aldus Rodenburg in het blaadje &C van Chantal Janzen. De laatste twee zal wel, maar hoe die druif het toch in zijn pedante bolletje haalt dat hij Joe Biden kan interviewen is toch wel heel schrijnend.

Het lukt hem niet eens om Sylvie Meis een klein beetje aan de tand te voelen, laat staan een seniele bejaarde man die de Westerse Wereld enorm veel kwaad heeft gedaan. En laten we wel wezen, Biden wordt in de Nederlandse mainstream media al genoeg beschermd. Die kerel is naast dement zo corrupt als de pest en zijn junkie zoon maakt het alleen maar erger. En dan gaat Robbertje hem vragen stellen. Waarover dan? Wat zijn lievelingseten is? En als Joe is uitgestameld stelt hij een vraag aan Rodenburg. Ik hoop zelf op ‘Who the f*ck do you think you are?” Maar dat zal wel niet.