Advocaat Marco Borsato geeft update

Advocaat Marco Borsato geeft update. De advocaat van Marco Borsato heeft een update gegeven over de beslissing of meneer door het Openbaar Ministerie vervolgd gaat worden. Volgens Carry Knoops wordt er komende maand uitspraak gedaan.

Advocaat Marco Borsato geeft update
Advocaat Marco Borsato geeft update

Advocaat Marco Borsato geeft update

Samen met haar partner Geert-Jan Knoops staat Carry de 56-jarige Marco B bij. Er wordt dan beslist of de zanger vervolgd gaat worden voor een zedendelict of niet, zo vertelt de advocaat tegenover RTL Boulevard. “Maar ik weet het niet zeker”, zei ze vervolgens. Lekker duidelijk. Niet alleen de autoriteiten deden onderzoek. “We hebben zelf ook ons eigen onderzoek gedaan. Wat we hebben gevonden, is natuurlijk gedeeld met het Openbaar Ministerie.

“Middeleeuws”

Al bijna twee jaar loopt het onderzoek naar Borsato, maar er komt nu toch echt een einde aan volgens Knoops. “Het is namelijk geen eenvoudige zaak, het is niet zwart-wit.” Mevrouw durft nog geen voorspelling te geven. “Het kan alle kanten op”, aldus de advocaat, die van mening is dat haar cliënt door het publiek is veroordeeld voordat er überhaupt goed onderzoek is gedaan. “Het feit dat Marco vanaf het begin is gebrandmerkt, zijn beeld uit Madame Tussauds is gehaald en zijn muziek niet meer is gebruikt, is middeleeuws.”

Zaak tegen Marco Borsato

In maart maakte het OM bekend dat het onderzoek tegen Borsato over de aantijgingen tijdens The Voice of Holland tegen meneer werd geseponeerd wegens een gebrek aan bewijs. Wel loopt er nog een ander zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021. Roddelpraat had destijds de scoop. Borsato heeft overigens tegenafgifte gedaan voor smaad en laster. De destijds 22-jarige vrouw stelde dat ze vanaf haar vijftiende seksueel is misbruikt door Borsato.

De dame is, verrassend genoeg, niet uit op het geld van Marco. Dat vertelde haar advocaat Peter Plasman eerder aan De Telegraaf. “Mijn cliënte wil haar schade op een andere manier beperken. Na erkenning hoopt zij dit nare hoofdstuk te kunnen afsluiten. Daarna wil ze op een goede manier door kunnen gaan met haar leven. Om die reden ligt er nu een serieuze maar ook genuanceerde aangifte, waarbij ook ondersteunend materiaal is overhandigd aan de zedenpolitie.”