Jan Roos: De NPO is een propagandakanaal

De NPO staat voor Nederlandse Publieke Omroep. Volgens de mediawet zou de NPO heel Nederland moeten bedienen met programma’s, die weer door verschillende omroepen worden uitgezonden. Als je een dagje de buis aanzet zie je dat ze hun taak niet serieus nemen. Er wordt maar een klein deel van het land geholpen aan content die ze wensen, de rest kijkt niet, maar betaalt wel. De overheid zou moeten ingrijpen, want ook in Hilversum dienen ze zich aan de wet te houden, toch doen ze niks.

Jan Roos: De NPO is een propagandakanaal
Jan Roos: De NPO is een propagandakanaal

De NPO is een propagandakanaal

De NPO is een propagandakanaal. Dat heeft er alles mee te maken dat de NPO precies uitzendt dat in lijn loopt met wat BV Nederland wil dat we zien. De vorige baas van de NPO, Shula Rijksman (D66), zei bij het verlaten van het Mediapark dat ze trots was dat ze het klimaat en diversiteit op de kaart heeft weten te zetten. Haar positie was allesbehalve politiek bedrijven, ze diende boven de partijen te staan en te zorgen dat de NPO succesvol zou zijn.

Ze deed het tegenovergestelde met het uitrollen van D66-denkbeelden en het daarmee wegjagen van een nog groter deel van het Nederlandse publiek. Ze zijn dan ook maar met kijkcijfers gestopt omdat het elke dag slechter gaat. En dat voor een slordige miljard euro aan belastinggeld per jaar.

“Go woke, go broke”

De nieuwe programmering is bekend geworden en het is precies zoals je verwacht. Woke heeft het voor het zeggen, dus er zullen nog meer mensen afhaken. Go woke, go broke. Daar kunnen al heel wat bedrijven over meepraten. Alleen de NPO is geen bedrijf, het is semi-overheid, dus de financiering komt sowieso goed. Die wordt namelijk onder dwang van de bevolking afgenomen.

Enfin, een citaat: “De rode draad van de nieuwe programmering van de NPO behelst ‘thema’s die heel Nederland raken’. Zoals de wetteloosheid van sociale media, complottheorieën en ons koloniale verleden.”

Dit raakt inderdaad heel Nederland omdat we overspoeld worden met deze zure kots. Wetteloosheid op sociale media zal een oproep tot censuur worden, complottheorieën zal gaan over rechtse mensen die niet in overheidspropaganda (covid, klimaat, stikstof, EU, Oekraïne) geloven en hoe gevaarlijk en gek die extremisten zijn en het koloniale verleden zal betekenen dat we moeten horen dat de “witte man” niet deugt. Dat zijn precies de thema’s uit het D66-partijprogramma en niet geheel toevallig de thema’s die de hele dag door de mainstream media in ons gezicht worden gewreven. En weer zullen nog meer mensen afhaken. Heft alsjeblieft die rotzooi op.