Peter Gillis krijgt een boete voor illegale prostitutie op vakantiepark Prinsenmeer: “Fikse dwangsom die dan oplopen tot 10.000 euro”

Peter Gillis krijgt een boete voor illegale prostitutie op vakantiepark Prinsenmeer. Zowat alle gemeentes waar Peter Gillis een vakantiepark heeft, zijn actie tegen de malafide vakantieparken magnaat aan het ondernemen. Ook de gemeente Asten is nu volop bezig om Petertje weg te jagen. Deze keer hebben ze weer een boete voor ogen voor illegale prostitutie.

Peter Gillis krijgt een boete voor illegale prostitutie op vakantiepark Prinsenmeer
Peter Gillis krijgt een boete voor illegale prostitutie op vakantiepark Prinsenmeer

Peter Gillis krijgt een boete

Peter Gillis krijgt een boete van de gemeente Asten voor illegale prostitutie. Dit betreft een situatie die twee jaar geleden afspeelde op vakantiepark Prinsenmeer. Twee jaar geleden is er een vrouw op de parkeerplaats van vakantiepark Prinsenmeer betrapt terwijl ze tegen betaling s*ksuele handelingen uit aan het voeren was. 

De gemeente Asten was hier absoluut niet blij mee, dus hebben ze Gillis eerst een waarschuwingsbrief gestuurd. In deze brief stond dat de gemeente ging handhaven na een volgende overtreding in of nabij het vakantiepark. Drie keer raden wat er nog geen jaar later gebeurde; nog een overtreding. 

De volgende overtreding

Nog geen jaar later wordt er door de politie een inval gedaan in één van de chalets van hetzelfde vakantiepark. Een nogal schaars geklede Braziliaanse dame doet de deur open en warempel; in de slaapkamer ligt een volledig ontklede man op bed. Kortom, het gaat hier weer om prostitutie. 

Aangezien de gemeente vindt dat Gillis niet genoeg heeft gedaan om prostitutie te handhaven op het vakantiepark, hebben ze besloten om hem een boete van 2.000 euro op te leggen die op kan lopen tot 10.000 euro. 

Bezwaar

Peter Gillis krijgt een boete en natuurlijk is Gillis het hier niet mee eens, dus heeft hij juridische stappen gezet om deze boete tegen te gaan. Oostappengroep heeft aangegeven alles gedaan te hebben om dit tegen te gaan. 

De woordvoerder van het vakantiepark heeft hier het volgende statement over naar buiten gebracht: “Wij doen er alles aan om onze gasten een optimaal verblijf te geven en willen dit soort zaken absoluut niet op onze parken hebben en controleren de gasten, maar heel soms glipt er eentje tussendoor.”

Vaste werkplek

Wat wel bijzonder is, is dat tijdens de inval een vaste werkplek is aangetroffen in het chalet. Er zijn verschillende s*ksspeeltjes aangetroffen, die maar op één ding kunnen duiden; prostitutie. 

Daarnaast is er ook nog de reden waarom de politie een inval hebben ingezet. Het schijnt dat de vrouw een advertentie online had staan waaruit bleek dat ze bij vakantiepark Prinsenmeer een vaste werkplek had. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Gillis zo’n zaak weet te winnen. Deze boete kan dus ook weer op de stapel.