De Telegraaf trapt in de leugens van professioneel oplichter Diana Gabriëls: Gaat het ooit ophouden?

De Telegraaf trapt in de leugens van professioneel oplichter Diana Gabriëls
De Telegraaf trapt in de leugens van professioneel oplichter Diana Gabriëls

De Telegraaf trapt in de leugens van professioneel oplichter Diana Gabriëls. Verslaggever Jeroen Holtrop is bij haar langs gegaan, om verhaal te halen over de oplopende klachten die over haar binnenkomen. In tegenstelling tot Peter Gillis wordt Gabriëls niet boos, maar gaat ze leugens verzinnen. Ze geeft aan vanaf 31 maart gestopt te zijn met haar kliniek. Niet dat er iets anders van haar verwacht wordt, maar dit blijkt niet het geval te zijn, al heeft ze haar kliniek wel een andere naam gegeven. 

Expert in liegen en bedriegen

Gabriëls kan gezien worden als een expert in liegen en bedriegen. Ze is al eerder in BOOS terecht gekomen omdat ze een BN’er opgelicht heeft. Dit heeft ze nog een keer geprobeerd bij Melisa Schaufeli, de vrouw van Andy van der Meijde. Melisa wilde dit eerst uit de media houden, maar Diana had al besloten dat het verstandig was om haar medisch dossier te delen. 

Als echte expert in liegen en bedriegen heeft Diana besloten dat het verstandig is om haar oude kliniek dood te laten verklaren. Ze vindt het tijd voor een nieuwe start. Wat is de beste manier om dit te doen? Verder gaan onder een nieuwe naam natuurlijk! Op het moment heeft ze een nieuw project gelanceerd genaamd Call Granny, waar ze natuurlijk gewoon met dezelfde oplichting verder gaat. 

De Telegraaf trapt in haar leugens

Naïef als de Telegraaf is, zijn ze mooi in haar leugens getrapt. Diana heeft aan Jeroen Holtrop verteld dat ze 31 maart al gestopt is met haar kliniek. Daarnaast heeft ze gezegd dat ze het medisch dossier van Melisa doorgestuurd had naar haar advocaat. Het klopt wat ze zei, maar dit is niet de volledige waarheid. Na lang wachten heeft de advocaat van Melisa het dossier ontvangen, terwijl de Telegraaf onderweg was naar Gabriëls. Diana was van tevoren al op de hoogte van het interview.