De agressie van Steven Berghuis blijft ongestraft

De agressie van Steven Berghuis blijft ongestraft
De agressie van Steven Berghuis blijft ongestraft

De agressie van Steven Berghuis blijft ongestraft. Tijdens de laatste wedstrijd tussen FC Twente en Ajax kon de speler Steven Berghuis zich niet inhouden tegen het publiek. Hij heeft voluit op het publiek ingeslagen. Ondanks dat hij een boete van Ajax ontvangt, gaat de zaak voor hem geen staartje hebben. Hij komt er compleet ongestraft mee weg. Het is FC Twente namelijk gelukt om de fan op te sporen waar Berghuis op in probeerde te meppen. 

Steven Berghuis wordt niet vervolgd

Na zo’n incident als deze wordt er vaak aangifte gedaan door de persoon die geslagen wordt. Een rechtszaak zoals deze is zo gewonnen, omdat er een hele hoop aan bewijs is te vinden tegen Berghuis. Gelukkig voor hem is de fan van FC Twente niet van plan om aangifte te doen. Het blijkt dat er van het originele verhaal van de zaak ook helemaal niks klopt. 

Zo is er eerst verteld dat de klap ging over een racistisch opmerking over medespeler Brian Brobbey, maar dit is dus niet het geval. Zowel Berghuis als de fan heeft aangegeven dat dit ging om een tergende opmerking richting Berghuis zelf. Ondanks dat Brobbey heeft gezegd dat hij achter Berghuis staat, ging het dus niet om een racistische opmerking. De media heeft een verkeerde anonieme bron gevraagd naar de oorzaak…

Excuus van Berghuis was genoeg

Blijkbaar was het excuus van Berghuis voor de fan voldoende. Hij heeft aangegeven dat er geen aangifte aan gaat komen. Steven Berghuis heeft bijna direct na het incident al zijn excuses aangeboden in de media. De kans is groot dat hij er ook niet blij mee was dat Ajax die wedstrijd had verloren.