André Hazes wordt voor de rechter gesleept: Mogelijke gevangenisstraf

André Hazes wordt voor de rechter gesleept
André Hazes wordt voor de rechter gesleept

André Hazes wordt voor de rechter gesleept. Yvonne Coldeweijer kondigde op haar Instagram aan dat Hazes binnenkort voor het gerecht moet verschijnen. Het gaat om een foutje dat André en Monique vorig jaar in april zijn begaan. Ze hebben besloten om mini André van school te halen en lekker door Amerika te reizen. Dit is flink uit de hand gelopen en nu moet Hazes hier waarschijnlijk voor naar het gerecht…

Hazes in strijd met leerplicht

Hazes wordt voor de rechter gesleept omdat hij mini André van school heeft gehaald zonder hier toestemming voor te hebben. Er is een speciale regeling voor ondernemende ouders die, met toestemming van de school, hun kind twee weken van school mogen halen voor een vakantie. Dit mag alleen als de ouders in de reguliere vakanties geen twee weken achter elkaar de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan. 

Hier was alleen totaal geen sprake van. André Hazes was in die tijd een pauze aan het nemen van zijn carrière en Monique deed zoals altijd niet zoveel. Er is dus geen enkele reden voor Hazes geweest om mini André van school te halen. Coldeweijer geeft aan dat er destijds flink wat geziek is ontstaan op de basisschool van mini André. De school heeft dit doorgegeven aan de leerplichtambtenaar, waardoor het is geëscaleerd. Hazes mag nu aan het gerecht uitleggen waarom hij zijn zoontje van school heeft gehaald.

Monique reageert op het incident

Monique heeft wel een korte reactie gedaan op het incident. Zo heeft ze op Instagram gereageerd op een comment met: “Ik snap je. Ook wij kunnen dit niet “zomaar” doen. Als eigen ondernemer(s) mag je een aanvraag doen om buiten de vakanties weg te gaan. Dit mag tot een max aantal dagen. Daarna was het april/mei vakantie”. Helaas voor Monique gaat dit niet voldoende zijn. 

Het vervelende aan een leerplichtkwestie is dat er heftige gevolgen aan kunnen zitten. Hierbij krijg je geen simpele boete om vervolgens weer verder te gaan. De straf kan oplopen tot een gevangenisstraf van een maand. André mag daarom wel een goede reden verzinnen waarom hij dit gedaan heeft. De kans dat hij de bak in moet is niet heel groot, maar hij kan wel een aantekening op zijn strafblad krijgen.