Jan Roos: Talpa is een criminele organisatie

Talpa is een criminele organisatie
Talpa is een criminele organisatie

Johnny de Mol komt terug. En hoe! Deze zomer presenteert de zoon van de Kwis met Ballen. Wat een grappige naam zeg. In deze show spelen mensen om een geldbedrag. Hoe verder ze komen hoe hoger het bedrag. En als ze een fout antwoord geven worden ze door een enorme bal het zwembad ingemept. Mensen dus vernederen vanwege hun hebzucht.

Talpa is een criminele organisatie

Zijn vader John sprak ons via zijn advocaat Peter Plasman toe in de rechtbank en zei dat wij ons geld verdienen door het plegen van misdrijven. Die misdrijven zouden gaan om het verspreiden van roddels. En dat uit de mond van de man die eigenaar is van Shownieuws op SBS6 waar dagelijks een peloton aan mensen die financieel afhankelijk zijn van hem BN’ertjes van de concurrent RTL4 zitten af te zeiken. 

Talpa is een criminele organisatie. De schandalige wijze waarop dit programma omging met de situatie rondom The Voice spreekt boekdelen. Het werd gebagatelliseerd en zelfs het slachtoffer van Marco Borsato werd door de drek getrokken. Ook werd zus Linda op alle mogelijke manieren beschermd, terwijl haar rol in dit hele verhaal niet die van slachtoffer is, maar van stille getuige, die dondersgoed wist wat haar man uitspookte. 

De schandalige wijze waarop dit programma omging de situatie rondom The Voice spreekt boekdelen

Als wij misdadigers zijn vanwege Roddelpraat dan is Talpa een criminele organisatie. Wat dacht je van alle programma’s die met diefstal tot stand kwamen. Met als diepste dieptepunt de knikkershow die van twee autistische jongens werd ontvreemd. Maar ook de hele gang van zaken rond onze rechtszaak. 

De Mol eiste een rectificatie en het offline halen van de uitzending. Omdat wij niet zitten te wachten op de toorn van de machtigste man van het Mediapark en aangezien je altijd verliest van een miljardair kozen we ervoor om maar te buigen. Later kwam er opeens de eis bij van het storten van 10.000 euro in een stichting waar Johnny ooit bijzat. 

Niet veel later werd dat onder dreiging van een bodemprocedure 20.000 euro en via de vooraf aangekondigde bodemprocedure moet dat nu 27.000 euro worden. Met als bijvoeging dat ons verdienmodel gesloopt moet worden. Dan ben je dus helemaal niet bezig met het verhaal dat we moesten rectificeren, dan ben je bezig onder dwang mensen het brood uit de mond te stoten. Als wij misdadigers zijn, wat is hij dan?