Ook romige Romy een racist

Romy-Monteiro
Romy-Monteiro

Ze staat hoog op het verlanglijstje van onze Jan, Romy Monteiro. Prachtige kop, heerlijk lijf, goeie noten en mooie mond. En Jantje heeft haar nog nooit horen praten, want kent haar alleen van plaatjes, dus dan is een vrouw al snel fantastisch. Maar ook mokkakleurige Romy is fout. Wat zeg ik, een keiharde racist! De schoonheid maakte namelijk een grapje over haar dichtgeknepen ogen in de zon. Monteiro zei dat ze zo op een Aziaat lijkt, wat ze ook 100% doet, maar dat mag niet.

“Mijn Aziatische afkomst was meer dan ooit zichtbaar. Maar nee, echt jongens, ik heb geen Aziatische roots. I wish. Ook al zie ik er daar uit als Shin Chan.” Nou nou, wat erg. Maar dan ken je niet die Chinese zure zeikbak van een Broodjekaasmetsambal. Die flikkert gelijk online dat Romy een smerige racist is. Dat is datzelfde figuur die dat ook bij Jan Roos deed toen hij zei dat Chinese adoptiekinderen extra goedkoop zijn vanwege corona. Dat mocht ook niet, want humor is bij deze haatsloten van Oriëntaalse origine verboden gebied.

En dan gebeurt er wat er steeds gebeurt. Ze gaat door het stof. “Dit voelde voor mij als een grap, een oprechte onschuldige grap. Maar Broodjekaasmetsambal tikte mij op mijn vingers en terecht. Ik heb dit niet door gehad, maar als ik het teruglees en mij überhaupt verdiep in Aziatisch racisme is mijn actie echt te betreuren en niet goed te praten. Bij deze mijn oprechte excuses. Ik ben mij hier nooit bewust van geweest, maar weet nu beter. Laten we van elkaar leren en naar elkaar luisteren.” Juist door die excuses gaat alles kapot. Want je geeft wat ze willen. En dus zal dit alleen maar erger worden. Stop met deze bullshit.

https://www.instagram.com/p/COXgK7-hnwn/?utm_source=ig_web_copy_link