“Akwasi is zo’n lieve jongen”

Akwasi
Akwasi

Hier volgt een hysterisch grappig verslag over de woorden van een NPO-fossiel genaamd Jellie Brouwer. Ja, wij kennen haar ook niet. Ze doet het programma Kunststof op linkse bejaardenzender NPO Radio1. In de Volkskrant, een linkse bejaardenkrant, zegt ze dat het verschrikkelijk is dat Akwasi zo slecht wordt behandeld. Het is immers “zo’n lieve jongen”.

Je weet al welke kant het opgaat als iemand zoiets roept. En ja hoor, Jellie vindt dat het jammer is dat de rapper/opruier/oprichter Omroep Zwart een imagoprobleem heeft. Dat ligt vast niet aan het gegeven dat hij heeft opgeroepen om zwarte piet op zijn muil te schoppen of omdat ie tijdens een interview met een collega van Jellie Brouwer boos wegliep met de laptop van de interviewer onder zijn arm omdat het een beetje te kritisch werd. Nee, Akwasi is slachtoffer van Nederland. “Toen ik op verkiezingsavond de exitpoll zag, dacht ik: wat is hier aan de hand? Er zijn bijna geen linkse mensen meer over, hoe moet dat nou? Ik vind het verschrikkelijk.”

Linkse mensen

Het grappige is natuurlijk dat linkse mensen als Jellie nogal hypocriet zijn. Want ze vindt dat ons land verhard: “Ook hoe mensen elkaar bejegenen. Ze zijn snoeihard. Als ik hoor dat iemand zwanger is, dan denk ik: is dat wel verstandig? De wereld is er triest aan toe.” Maar ze neemt iemand die juist de boel aan het verharden is in bescherming. Brouwer doet toch iets verstandigs en bemoeit zich er verder niet mee. “Ik denk tegelijkertijd: dat gaat niets aan zijn situatie veranderen. Dus dan houd ik toch maar mijn mond.” Dat laatste lijkt ons bijzonder verstandig.