Yolanthe Cabau over haar trauma’s: ‘ik hou van mijzelf’

Yolanthe Cabau over haar trauma's: 'ik hou van mijzelf'

Op Instagram schrijft Yolanthe Cabau over haar trauma’s. Het bericht zit ook vol zelfliefde ter ere van haar verjaardag. Gefeliciteerd! Ze heeft het (net als elk normaal mens) niet altijd even makkelijk gehad en besluit daar vandaag een emotioneel bericht aan te wijden.

‘Ik ken je persoonlijk niet, maar ik vier je’

Namens RoddelPraat willen we iedereen alvast feliciteren, want: “vandaag is het mijn verjaardag. 💓”, aldus Yolanthe Cabau op Instagram. Dat hadden we anders natuurlijk nooit geweten. Het is niet zo dat ze op mijn verjaardagskalender staat. Schijnbaar vindt ze het een mooie gelegenheid om een emotioneel stuk tekst neer te knallen, want ze begint een heel boekwerk met: “Misschien ken ik je persoonlijk of misschien helemaal niet… maar je bent belangrijk voor me. En ik vier je.” Uhm… Wat?

‘Niet alleen maar glitter en glamour’

Ik moet wel zeggen dat ik het even naar het Nederlands heb vertaald, zodat iedereen het goed kan begrijpen. Misschien is er iets misgegaan in de vertaling, maar waar slaat deze tekst op? We gaan niet de hele lap tekst overnemen, want daar zit helemaal niemand op te wachten. Ze schrijft in ieder geval dat haar leven in de realiteit helemaal niet zo mooi is als dat ze het zelf laat lijken als alleenstaande moeder.

Yolanthe Cabau over haar trauma’s

Het leven van de vrouw zit wel degelijk vol met glitter en glamour, al zegt ze zelf van niet. Ze zegt moeilijke dagen en slapeloze nachten te hebben en kwam terecht in situaties die haar traumatiseerden. Volgens mij gaat dat over het aanhoren van andere moeilijke verhalen, dus dat zal meevallen, maar goed… Laten we ook even niet vergeten dat het krijgen van een kind een prachtig geschenk is wat niet iedereen is gegund, maar Yolanthe benoemd dat het moederschap vooral veel moeilijke verantwoordelijkheden met zich meedraagt. Ja…

‘Ik hou van mijzelf’

We sluiten af met dezelfde woorden als Yolanthe. En wees gewaarschuwd: het is erg zweverig en narcistisch. “Ik heb geleerd om altijd mijn hoofd omhoog te houden. En om de aarde de beste versie van mij te blijven geven. Wat de wereld ook van me denkt. De enige persoon die mijn hart echt kent, ben ik. Ik moet mijn eigen beste vriend zijn. En ik vond haar in mij. Het kostte me veel ups en downs om haar te vinden.. en ik zal haar nooit meer laten gaan. Ik hou van mijzelf. En daarom hou ik van je! Wie je ook bent, ik echt. Bedankt dat je jezelf bent. Ik hoop voor jou dat je ook je eigen beste vriend zult worden. Omdat je GEWELDIG bent!! We hebben alleen NU.. dus laten we er met volle teugen van genieten!! Gelukkige verjaardag voor ons allemaal! ❤️”