Meisje confronteert Sander Schimmelpenninck: ‘Jij noemt mij dom’

Meisje confronteert Sander Schimmelpenninck

Gisteren was Sander Schimmelpenninck te gast bij een aflevering van College Tour. Daar gaf hij versiertips, vertelde hij over zijn drugsgebruik, blokkeerde verschillende mensen op Twitter en vertelt over zijn gigantische vermogen. Meisje confronteert Sander Schimmelpenninck met het feit dat hij haar blokkeerde.

Seks, drugs en rock ’n roll

Twan Huys presenteert College Tour. Het is een programma waarin studenten onder leiding van een moderator een inspirerende gast hun vragen stellen. Twan begint onze vriend Schimmelpik te vragen naar drie bijzondere onderwerpen: “Seks, drugs en rock en roll. Hoe scoort Sander Schimmelpenninck op die drie?” Niet dat je dit van hem wil weten, maar hij geeft er antwoord op: “Uhh… Seks wel aardig denk ik, maar drugs was in mijn studententijd echt nog niet zo normaal als nu. Dat is wel echt enorm verandert.”

Wel gaat Sander snel voorbij het eerste onderwerp. “Ja, maar, ja, wat wil je weten?” Twan vraagt: “Ben jij een verleider, een casanova?” Daar antwoord hij op: “Wat natuurlijk werkt is toch een beetje zelfvertrouwen uitstralen, dus wat ik deed… En ik geef toe dat het helemaal niet altijd succesvol was… Was dan tegen een meisje zeggen: ‘waarom ben je de hele tijd naar me aan het kijken?’ Het is heel erg, maar dat werkte best wel eens, ja.” Goor. Gewoon goor.

Tijdens zijn studententijd werd er veel cocaïne gebruikt, maar daar ‘deed Sander niet aan mee’. Later probeerde hij wel andere drugs uit. Een vriend duwde MDMA in zijn mond en Sander noemt het ‘de beste avond van zijn leven’. Hij zegt de drugs niet te willen promoten, maar doet het eigenlijk toch op televisie.

Veel geld, maar niet voor goede doelen

Maar dan komt er echt een bijzonder onderwerp aan bod, want er wordt transparant gesproken over de verdiensten van Sander. Zelf vindt hij namelijk dat we meer over geld zouden moeten praten met elkaar. “Wat er op mijn bankrekening staat… Dan zou ik mijn app moeten checken, maar daar staat denk ik een ton op, of zo. Mijn vermogen is misschien twee miljoen euro, of zo?” Wat hij per maand verdient, verschilt elke keer, maar op jaarbasis tikt hij de halfmiljoen aan.

Zelf vindt hij dan ook dat hij te veel geld verdient, omdat hij ‘veel geld vangt voor een uurtje gezellig kletsen met zijn beste vriend’. Hij doelt hiermee op de podcast die hij met Jaap Zondernek Reesema heeft. Apart is dan wel weer dat hij zijn geld niet in een goed doel o.i.d. wil stoppen.

Meisje confronteert Sander Schimmelpenninck

En dan zijn ‘de geblokkeerden’ aan de beurt. Een jongen die een vraag stelt vertelt dat hij op Twitter geblokkeerd is door Sander, omdat hij het woord ‘letterlijk’ niet juist had gebruikt. Jan heeft zelf ook een hekel aan misbruik van dat woord, maar om iemand er om te blokkeren is letterlijk wel heel overdreven. Oh, god… Straks ligt letterlijk morgen een ontslag op mijn deurmat…

Maar Sander blijkt nog een aanwezige te hebben geblokkeerd op Twitter. Het meisje confronteert Sander Schimmelpenninck. Daar had hij over gezegd: ‘domheid is altijd blok’. Hij vond haar tweet dom, omdat ze schreef over Sander die het vliegtuig veel pakt. Daarom besloot hij haar te blokkeren. Lekker makkelijk om alles en iedereen om het minste of geringste te blokkeren. Hieronder is het fragment te zien.

Bekijk hier de aflevering van Sander Schimmelpenninck bij College Tour.