Marieke Elsinga kreeg flinke klap na bevalling: ‘behandeling sloeg niet aan’

Marieke Elsinga kreeg flinke klap na bevalling: 'behandeling sloeg niet aan'

Marieke Elsinga kreeg flinke klap na bevalling. Ze vertelt op Instagram over de kwalen waar ze zo’n onwijze last van heeft. Toen er een diagnose kwam, sloeg de daarbij passende behandeling vervolgens niet aan. ‘Jeuk is erger dan pijn’ is een uitspraak waar ze nu vierkant achterstaat.

‘Behandeling sloeg niet aan’

Radio-vrouwtje Marieke Elsinga is kortgeleden bevallen van haar kind. Hoe erg ze ook zegt te genieten van de kraamtijd, er zijn ook vervelende dingen die haar dagelijks bezighouden. Ze vertelt uitgebreid over iets wat we eigenlijk helemaal niet willen weten, maar goed… Op een gegeven moment zat ze onder de jeukende plekken. Het werd bestempeld als ‘zwangerschapsjeuk’ wat na de bevalling zou verdwenen. Dat deed het niet. Het moest eczeem zijn, maar een daarbij passende behandeling sloeg niet aan.

‘Ik kom er heus vanaf’

“Inmiddels – bijna 8 weken na mijn bevalling – doet staan zeer, ga ik soms gek van de jeuk onder een koude douche en neemt m’n vriend me dansend mee door de woonkamer om me af te leiden (Hollandse hits zijn favoriet!). Vanmiddag heb ik een afspraak bij een heel erg goede dermatoloog. Ik heb de nachtjes afgeteld. Vandaag hoop ik op de juíste diagnose en dus ook de juíste aanpak. Ik kom er heus vanaf”, schrijft ze enigszins hoopvol op Instagram.

Marieke Elsinga kreeg flinke klap na bevalling

Nogmaals: we hebben geen idee waarom dit met de rest van Nederland gedeeld moet worden. Ze legt uit waarom: “Omdat ik het onderdeel vind van mijn zwangerschapsverhaal en wil vertellen dat een lijf tijdens en na een zwangerschap een flinke klap krijgt, fysiek én mentaal. Mijn kraamtijd met Jip is zalig, maar ik heb ook verdriet omdat ik voor mijn gevoel soms geen ruimte in mijn hoofd heb voor die kleine, omdat de jeuk zoveel plek inneemt. Je ziet hier alleen de vrolijkheid, de blije koppies, misschien het terugverende lijf, maar ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces. Niet erg, want het is het allemaal meer dan waard, maar misschien is dit een hart onder de riem voor andere (wens)moeders. Of het schrikt juist af… 🤔”

Hart onder de riem

Het is dus bedoeld om andere (aanstaande) moeders een hart onder de riem te steken. Nu moet ik zeggen dat het inderdaad misschien eerder afschrikt als helpt, maar goed… Enig. Hopelijk zijn de probleempjes na het bezoek aan de dermatoloog vandaag toch nog te verhelpen. Arme meid.

Gelukkig reageren vele vrouwelijke blauwe vinkjes op haar post met veel steunbetuigingen. Saskia Weerstand reageert bijvoorbeeld: “Aach kak! Wat is dit shit. Take care en ik duim dat je vanmiddag een verlossend antwoord krijgt.” Ik had overigens geen idee wie dat moest voorstellen, dus ik heb het even opgezocht en wat blijkt? FAMILIEVLOGGERS. Super leuk! Bekijk onderaan het artikel een video als je benieuwd bent (help).

Marieke Elsinga kreeg flinke klap na bevalling: 'behandeling sloeg niet aan'
Marieke Elsinga kreeg flinke klap na bevalling: 'behandeling sloeg niet aan' 3