Diederik Gommers heeft een dringende oproep voor Monica Geuze: ‘ik sla alarm’

Diederik Gommers heeft een dringende oproep voor Monica Geuze: 'ik sla alarm'

Diederik Gommers heeft een dringende oproep voor Monica Geuze. Ze moet stoppen met praten over roken in haar podcast met Kaj Gorgels. Dat doet hij op een ietwat overdreven manier, maar de arrogante reactie van Monica blijkt het veelbesproken onderwerp van de video te zijn.

We kennen hem natuurlijk allemaal als de beste vriend van Famke Louise: dokter Gommie. In coronatijd maakte hij zijn debuut bekende arts, maar daarna wilde hij graag ‘buiten de media blijven’. Dat is wederom mislukt, want nu zoekt hij Monica Geuze op via TikTok.

Diederik Gommers heeft een dringende oproep voor Monica Geuze

Diederik Gommers heeft een dringende oproep voor Monica Geuze: “Ik ben hier omdat ik jullie hulp nodig heb. Ik ga eerlijk zijn, ik vind jullie oprecht leuke mensen en ben stiekem wel een beetje fan van jullie podcast. Ik zie alleen meerdere podcast fragmenten over roken en vapen. Ook al noemen jullie dit alleen, dit inspireert anderen om ook te vapen.” Daar heeft onze Gommie best een punt. Stoute Monica!

‘Gaan jullie voor views of voor gezondheid?’

Hij durft zelf nog iets verder te gaan en vervolgt: “Jullie hebben bijna alleen al 5 miljoen likes op dit account en ik kan me niet voorstellen dat jullie het gezicht willen zijn van de dodelijke tabaksindustrie en jullie volgers verslaafd willen maken. Daarom sla ik alarm, omdat ik wil voorkomen dat al die volgers later op de intensive care liggen omdat ze ernstig ziek zijn. Ik ben hier niet om met mijn vinger te wijzen, maar vraag je vanuit mijn hart: ‘gaan jullie voor views of voor gezondheid?’ Met andere woorden: help je de tabaksindustrie of help je mij als arts? Je helpt ons artsen door deze video te verwijderen en vanaf nu geen vapes meer te laten zien of te noemen in jullie video’s. De keuze is aan jullie. Ik hoor het graag.”

Monica Geuze onder vuur na arrogante reactie

Oké, een beetje overdreven is het natuurlijk wel, maar hij heeft een punt! Monica Geuze reageert daar vooral onwijs arrogant op. In de reacties op haar TikTok video reageert iemand: “beetje teleurstellende reactie van je dit Monica😅.” En diegene is niet de enige, want zo wordt er ook gereageerd met: “😳 ben je echt zo kortzichtig???”, “Wat een onvolwassen reactie😅” of: “Ik had iets anders verwacht van je..”