Dennis Schouten: ‘Ik ga eenzaam en alleen dood’

Dennis Schouten: ‘Ik ga eenzaam en alleen dood’

Afgelopen week heb ik na vijf maanden mijn relatie met Romée verbroken. Althans: de relatie is tot een einde gekomen. Wie de relatie had verbroken weten we allebei niet, denk ik.

Het nachtelijke hoogtepunt

De laatste twee maanden sliepen we nog wel naast elkaar, maar was het enige nachtelijke hoogtepunt dat we nog bereikten een pak koeken die ik wel eens mee naar bed nam voor ons beiden. Onlangs belde een affaire van mij Romée op en toen was de vlam volledig gedoofd.

Echt verliefd worden

Toen ik een jaar of 16 was kon ik nog echt verliefd worden. Helemaal bezeten zijn van een meisje en de hele dag met haar bezig zijn tot zij helemaal klaar was met mij. Tegenwoordig is dat helemaal anders. Zelden ben ik alleen, maar nog minder vaak voel ik me echt verliefd op iemand. De tijd dat ik knuffelend in slaap viel is zeker 5 jaar geleden. Sterker nog, terwijl ik dit schrijf slaapt een vriendin van me in mijn bed.

‘Dit wordt een blijvertje’

Altijd kwam er een moment dat ik toch dacht: ‘dit kan wel eens een blijvertje zijn voor minimaal een jaar’. De laatste drie jaar heb ik dit toch zeker acht keer gehad en niet één keer een jaar uitgehouden met die persoon. Als je ze alle acht bij elkaar optelt misschien twee jaar. Telkens hetzelfde liedje: Je denkt dat je verliefd bent -> relatie -> het wordt te gewoontjes -> je gaat vreemd -> einde relatie. Zelden had ik een schuldgevoel. Zelden zat ik ermee dat de relatie tot een einde kwam. Ik ben ongetwijfeld een slechte man.

Nooit meer een relatie

Ik heb me nu eigenlijk voorgenomen om geen relatie meer te nemen. Nooit meer gezeur, maar je gaat wel ooit eenzaam en alleen dood. Zeker omdat ik vanaf de scheiding van mijn ouders mezelf heb beloofd nooit kinderen te willen. Nu zul je denken: ‘wat een treurig vooruitzicht: bindingsangst? Narcist? Of is hij gewoon gek?’ Ik heb geen idee. Het is in ieder geval beter voor mij en de dame in kwestie.

Vooruitzicht

Echter, als ik kijk naar de relatiestatus van de rest van mijn familie valt het allemaal wel mee. Mijn broer is zijn hele leven al vrijgezel, mijn zus leeft van de alimentatie van haar ex, mijn zusje valt op mannen die alimentatie moeten betalen en mijn vader is koning-alimentatie van Enschede… Dan is mijn vooruitzicht nog lang zo gek niet.