Glennis Grace schaamt zich en belooft geen Jumbo-vestiging meer te slopen

Showbizzproducent Frank Wentink schoot Glennis Grace te hulp en besloot mevrouw te boeken voor zijn nieuwe dinnershow Grandeur, waarna ze beloofde om nooit meer een Jumbo-vestiging te slopen. Want Glennis Grace schaamt zich.

Glennis Grace schaamt zich en belooft geen Jumbo-vestiging meer te slopen
Glennis Grace schaamt zich en belooft geen Jumbo-vestiging meer te slopen

Glennis Grace schaamt zich

“Op mijn kantoor in Aalsmeer hebben we drie uur met elkaar gesproken”, aldus Wentink in gesprek met De Telegraaf, die weet dat de carrière van Grace aan gort is sinds het incident bij de Jumbo in Amsterdam.

De zangeres, die niet écht goed kan zingen, werd in februari aangehouden nadat ze zich met een groep bekenden agressief had gedragen tegenover winkelpersoneel. Bij het incident was ook haar toenmalige vijftienjarige zoon betrokken. Grace zou een medewerker hebben geduwd én een knietje hebben gegeven. Mevrouw kreeg vervolgens tweehonderd uur taakstraf opgelegd door de rechter, die van mening was dat de zangeres de aanstichter was van het geweld. Vier andere verdachten, die overigens meerderjarig waren, kregen taakstraffen van vijftig tot maar liefst tweehonderd uur.

“Het was een gesprek tussen een vader en zijn uit de bocht gevlogen dochter”, vervolgt Wentink. “Ik heb haar nooit laten vallen. Toen bekend werd wat ze had uitgespookt in die Amsterdamse supermarkt heb ik haar direct geappt en mijn schande uitgesproken. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren.”

Geweldig risico

Volgens Wentink was de straf terecht, maar moet het nu klaar zijn. “Hoewel ik ook wel besef dat ik, door haar te contracteren, een geweldig risico neem. Want hoe gaat het hooggeëerd publiek hierop reageren? Gaat het mij klanten kosten?”

Glennis Grace schaamt zich en beloofde Wentink geen Jumbo-filiaal meer te slopen. “Uit haar verhaal kon ik opmaken dat ze zich schaamt voor haar gedrag en dat ze haar lesje heeft geleerd. Ze beloofde mij nimmer meer zoiets te doen. Ze begrijpt maar al te goed dat ik, door haar aan te nemen, een grote gok neem.”